Wina wino forum Wina wino forumForum winiarskieWina wino forum Wina wino forum
Użytkownik:   Hasło:
Powrót do portalu - Winka.net

Poprzedni temat «» Następny temat
Deprecha po kacu • Sposoby na kaca
Autor Wiadomość
Amster
Nowicjusz

Wysłany: Nie Lip 12, 2009 21:34   
Deprecha po kacu

U mnie najgorsze jest ze oprocz kaca mam coz w rodzaju depresji i to mija mi dopiero za kilka dni. Ma to takze ktos?

haosek
Nowicjusz

Wysłany: Pią Lip 17, 2009 01:20   

Mh? Czyżby dopadał cię typowy moralniak który objawia się u 99% pijących?:D

Z reguły picie jest złe, po piciu czasami nie kontroluje się swojej psychiki - przez co robi się w głupie rzeczy, i nie kontroluje się fizyczności, przez co zdarza się zasnać w idiotyczny sposób?

I według mnie, rano wstajesz, sprwadzasz czy ubranie całe, czy nie brudne, czy wszysztko jest, czy nie przewaliles calego hajsu. Czasami niepamietasz, co robileś to dzwonisz pytać czy nie nabroiłeś, a jezeli pamietasz, że cos głupie robiłes to przepraszasz:D

Potem, nawet jak jest dobrze. Po prostu, moralniak się odpala i czujesz że coś źle zrobiłes:P

Amster
Nowicjusz

Wysłany: Nie Lip 19, 2009 21:40   

No tak w palnik nie daje zebym film zgubil. Nawet jak nic nie narozrabiam to i tak mam dola kilka dni. Mysle ze to nie z psychiki tylko tak alkohol na mnie dziala. Pytanie jest czy to normalka czy cos wyjatkowo dziwnego?

Shinoda 
Nowicjusz
Metallowiec

Wysłany: Wto Lip 21, 2009 14:56   

Mam prawie to samo!
-tylko że u mnie trwa to do południa średnio... a też nie piłem nigdy tyle żebym czegoś nie pamiętał. :smile:

To ciekawy stan u mnie dokładnie objawia się totalną niechęcią do jakiegokolwiek wysiłku ( nawet jedzenia) :???:
Ogólnie bez życia.

celtyk87 
Specjalista

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 20:49   

Też mam coś takiego, ale to chyba z wiekiem się robi bo dawniej nie przejmowałem się tym a teraz ciągle mam wyzuty że pije.

kwaczy
Nowicjusz

Wysłany: Pią Sie 07, 2009 09:23   

U mnie też się to objawia, często mam wyrzuty i moralniaka po piciu, że znowu głupot narobiłem. Raz pamiętam jak nie wróciłem do domu na całą noc po walencji to na drugi dzień (ba ze 2-3 dni) miałem takiego doła, że nie mogłem sobie ze sobą poradzić.

Grochu 
Ekspert
Grochuuu

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Pią Sie 07, 2009 10:21   

ja mam wręcz przeciwnie na kacu przychodzą mi nalepsze pomysły śmieje się ze wszystkiego ale łeb boli no cóż... minusy muszą być

DeluxeMietek 
Nowicjusz

Wysłany: Sro Lis 25, 2009 18:14   

Dlatego ja polecam smakowac w domu i najlepiej samemu latwo wchodzi nikt nie marudzi i jest git. Mieszam zoladkowa gorzka czysta deluxe z debowym mocnym i kadarka oraz baryla i jest fajna faza.

Chaos_Punk 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Mar 07, 2010 12:06   

Amster napisał/a:
Pytanie jest czy to normalka czy cos wyjatkowo dziwnego?

Moralniak dopada prawie każdego na nastepny dzień po imprezie.
Mam to samo - wyrzuty sumienia, ze powiedziałem lub zrobiłem coś głupiego albo tak jak nie powinienem. Przykre odczucie ale niestety wystepuje prawie zawsze. Jedynym pocieszeniem jest to, ze reszta ekipy z która sie dzień wcześniej piło mają też moralniaka i też załują wielu rzeczy tak jak my :roll:

gazolina08 
Nowicjusz

Wysłany: Sro Maj 18, 2011 21:37   

dokładnie, zgadzam się. Moralniak jest zawsze. Jeszcze jak się zachlewa ryja, gubi rzeczy jak w moim przypadku, do tego imprezuje z innymi ludźmi gubiąc swoich znajomych i chlejąc z rana (godzina 8) w barze to już ogólnie moralniak jest masakryczny. :shock:

stop the music
Nowicjusz

Wysłany: Czw Cze 16, 2011 10:37   

Mi się zdaje, że to działa jak wahadło. Normalnie jest ok, ani wesoło ani smutno, a jak pijemy ze znajomymi, śmiejemy się, dużo serotoniny się wydziela, to kolejnego dnia równowaga wychyla się w drugą stronę, żeby po jakimś czasie znowu się ustabilizować.

Odpowiedz do tematu