Wina wino forum Wina wino forumForum winiarskieWina wino forum Wina wino forum

Użytkownik:   Hasło:
Powrót do portalu - Winka.net

Poprzedni temat «» Następny temat
Domowy sposób na kaca...
Autor Wiadomość
sloonce86 
Ekspert

Wysłany: Pią Lip 14, 2006 22:50   

von Bentschen napisał/a:
A wyobraźcie sobie, że są ludzie, którzy nie mają kaca! Po prostu ich organizm jest tak zbudowany, że metabolizm alkoholu przebiega bez skutków zewnętrznych. Inna rzecz, że tacy ludzie są o wiele bardziej podatni na alkoholizm niż pozostali

Oni juz są alkoholikami :D :D:D:D:D:D zastanawiałem sie kiedyś jak taki żul znosi kaca i wiecie do czego doszedłem? On nie ma kaca bo nie trzeźwieje :P

von Bentschen 
Żubr Rider

Wysłany: Sob Lip 15, 2006 10:39   

Jest to całkiem możliwe. Ale to musi być bania, co? Non stop mieć fazę. Kurka, otwierają się przede mną zupełnie nowe horyzonty! muszę zostać alkoholikiem :evil: :!: :wink:

sloonce86 
Ekspert

Wysłany: Nie Lip 16, 2006 11:37   

von Bentschen napisał/a:
le to musi być bania, co?

Czy ja wiem? Znam takiego gościa co to na "piętach chodzi" nawet jak jest trzeźwy i powiem Ci ze gościu nie wyglada ciekawie mimo stosunkowo młodego wieku jak na żula :D

Zawsze lepiej amatorsko delektować sie winkiem i wiedzieć ze zawsze mozesz je po prostu wypie****** (ale nie zrobisz tego bo winko jest zacne :cool: :cool: :cool: )

Pan Artur 
Zaawansowany

Wysłany: Pon Lip 17, 2006 21:19   

von Bentschen napisał/a:
muszę zostać alkoholikiem

A nie lepiej zawodowym kiperem? Chlejesz wina i ci jeszcze za to płacą

von Bentschen 
Żubr Rider

Wysłany: Wto Lip 18, 2006 08:38   

Hehehe, też prawda. Tylko, że Ci kiperzy prawdziwi to muszą pić takie sikacze powyżej 5 zł butelka...To nie dla mnie...

Master 
Zaawansowany
Żul Habilitowany

Wysłany: Czw Lip 20, 2006 16:26   

Kac,kac . Wszyscy kurcze od wielu lat podają sposoby,ale jakoś żaden nie jest cudowny.
Ten kac to skutek uboczny chlania ni nic nie poradzisz,możesz złagodzić skutki .
Nalezy sobie odpoczać,pograć w gierki,poczytać coś ciekawego w necie ,gdy w czasie nawalenia kładziecie sie już to wypijcie duuuuużo wody i weźcie tabletkę od bólu głowy w kieliszku zmieszaną z piwem , rano tak samo .Oczywiscie rano piwko jako metoda antywalki :P 2kc ? - nie wiem,nie probowałem,ponoc nie ciekawe,za to wiem ,ze ziołowe preparaty przypisujące sobie efekty łagodzenia kaca to wkrętka,te wszystkie herbapolowskie gówna leżące przy kasach w hipermarketach na bazie ziół to gówna - jak już to to 2kc kupcie ,choc pewnie tez nie za ciekawe.Mi czasem troche nikotyny pomagało ,jeden,dwa papieroski i było troszke lepiej .

sloonce86 
Ekspert

Wysłany: Nie Lip 23, 2006 11:52   

I w sumie koło sie zamyka KAZDY LECZY KACA JAK TYLKO POTRAFI I JAK JEGO ORGANIZM LUBI NAJBARDZIEJ :twisted: :twisted: :twisted:

makowa_panienka 
Specjalista
Gibka i niewywrotna

Wysłany: Wto Sty 23, 2007 23:26   

To ja podam recepturę mojego wujka:
trochę papryki,
trochę soli,
trochę wody,
trochę wódy.

i to wszystko wymieszać i wypić duszkiem. jak ręką odjął ;]

edit: a kiper nie pije wina, tylko je próbuje ;p potem wypluwa.

Pan Artur 
Zaawansowany

Wysłany: Sro Sty 24, 2007 10:47   

makowa_panienka napisał/a:
kiper nie pije wina, tylko je próbuje ;p potem wypluwa

A to cham jeden :evil: :evil: Wypluć wino to niedopuszczlne :!: Ja charuje żeby na jabola uzbierać a taki kolo wypluwa winko :shock:

lorien 
Specjalista
the rainmaker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Sro Sty 24, 2007 14:08   

Pan Artur napisał/a:
A to cham jeden :evil: :evil: Wypluć wino to niedopuszczlne

profanacja :shock:

Globus
Nowicjusz

Wysłany: Sro Sty 24, 2007 14:59   

Na kaca sposób- kac kupa, browar, rosół, mineralna, krople Cardioll na serce

lorien 
Specjalista
the rainmaker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Sro Sty 24, 2007 16:26   

Globus napisał/a:
kac kupa

ona jest straszna :shock: :lol:

Globus napisał/a:
krople Cardioll na serce

a co to daje??

konfliktowy joe 
Zaawansowany
homo chlorensis

Wysłany: Sro Sty 24, 2007 17:57   

Ja uważam że z kacem nie wygrasz Trzeba przyjąć go godnie i honorowo niczym Spartanie śmierć w wąwozie termopilskim. Należy też celebrować swój stan (na tyle na ile jest to możliwe z poziomu łóżka albo deski od sedesu) a przede wszystkim nie okazywać mu słabości, a już nigdy pod żadnym pozorem nie mówić " ja już wiecej ani kropli..." Kac musi wiedzieć kto tu rządzi, bo inaczej wyczuje ze trafił na słabą sztukę i następnym razem znowu dopadnie swoją ofiare... :wink: :lol:

I jeszcze jedno nie wykonywać żadnych gwałtownych ruchów szczególnie głową, każdy taki ruch powinien być dogłebnie przemyślany, zważone wszystkie za i przeciw, gdyż w taki ruch wkalkulowane jest ryzyko wyścigu z kacem a właściwie jego najlepszym przyjacielem pawiem (na zasadzie kto pierwszy ten lepszy :wink: ) do kibelka... A ci zawodnicy są naprawdę szybcy :!: :grin:

Pan Artur 
Zaawansowany

Wysłany: Sro Sty 24, 2007 22:36   

konfliktowy joe napisał/a:
I jeszcze jedno nie wykonywać żadnych gwałtownych ruchów szczególnie głową, każdy taki ruch powinien być dogłebnie przemyślany, zważone wszystkie za i przeciw, gdyż w taki ruch wkalkulowane jest ryzyko wyścigu z kacem a właściwie jego najlepszym przyjacielem pawiem (na zasadzie kto pierwszy ten lepszy ) do kibelka... A ci zawodnicy są naprawdę szybcy

Jaki wydział Uniwersytetu żulologi skończyłeś :cool: ? Ja byłem na wydziale tanie wina i mam z tego doktorat :!:

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Sro Sty 24, 2007 22:40   

Bez przechwalek Panowie, spotkalismy sie tutaj aby ludziom zycie ratowac, nie wazne jaki kierunek tej nauki sie konczylo i gdzie ;)
Globus napisał/a:
Na kaca sposób- kac kupa

No, to to podstawa kazdego poranka po piciu, bez tzw. kackupy czlowiek nieswoj chodzi.
przede wszystkim nie okazywać mu słabości, a już nigdy pod żadnym pozorem nie mówić " ja już wiecej ani kropli..."

No to ja popelniam blad bo po kazdej przesadzonej imprezie to powtarzam, chyba musze sie poprawic. Ale tak to jest, kto rzadko pije ten pozniej tak gada.
wyścigu z kacem a właściwie jego najlepszym przyjacielem pawiem (na zasadzie kto pierwszy ten lepszy :wink: ) do kibelka... A ci zawodnicy są naprawdę szybcy

Tu musze sie jednak niezgodzic, pawik nie jest niczyim przyjacielem, nie po to tyle w nocy sie pije aby pozniej top zwrocic, starsi pijacy to wiedze i nie popelniaja takich bledow.

Odpowiedz do tematu