|
Domowy sposób na kaca... |
| Autor |
Wiadomość |
sloonce86
Ekspert

|
Wysłany: Pią Lip 14, 2006 22:50
|
|
|
| von Bentschen napisał/a: | | A wyobraźcie sobie, że są ludzie, którzy nie mają kaca! Po prostu ich organizm jest tak zbudowany, że metabolizm alkoholu przebiega bez skutków zewnętrznych. Inna rzecz, że tacy ludzie są o wiele bardziej podatni na alkoholizm niż pozostali |
Oni juz są alkoholikami :D:D:D:D:D zastanawiałem sie kiedyś jak taki żul znosi kaca i wiecie do czego doszedłem? On nie ma kaca bo nie trzeźwieje |
_________________ Wino lepsze od chleba bo gryźć nie trzeba |
|
|
|
 |
von Bentschen
Żubr Rider

|
Wysłany: Sob Lip 15, 2006 10:39
|
|
|
Jest to całkiem możliwe. Ale to musi być bania, co? Non stop mieć fazę. Kurka, otwierają się przede mną zupełnie nowe horyzonty! muszę zostać alkoholikiem |
_________________ I'll answer my fears by the blow of my axe!!!
Kampf ist unser letzte Kamerad!!!
 |
|
|
|
 |
sloonce86
Ekspert

|
Wysłany: Nie Lip 16, 2006 11:37
|
|
|
| von Bentschen napisał/a: | | le to musi być bania, co? |
Czy ja wiem? Znam takiego gościa co to na "piętach chodzi" nawet jak jest trzeźwy i powiem Ci ze gościu nie wyglada ciekawie mimo stosunkowo młodego wieku jak na żula
Zawsze lepiej amatorsko delektować sie winkiem i wiedzieć ze zawsze mozesz je po prostu wypie****** (ale nie zrobisz tego bo winko jest zacne ) |
|
|
|
 |
Pan Artur
Zaawansowany

|
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 21:19
|
|
|
| von Bentschen napisał/a: | | muszę zostać alkoholikiem |
A nie lepiej zawodowym kiperem? Chlejesz wina i ci jeszcze za to płacą |
|
|
|
 |
von Bentschen
Żubr Rider

|
Wysłany: Wto Lip 18, 2006 08:38
|
|
|
| Hehehe, też prawda. Tylko, że Ci kiperzy prawdziwi to muszą pić takie sikacze powyżej 5 zł butelka...To nie dla mnie... |
_________________ I'll answer my fears by the blow of my axe!!!
Kampf ist unser letzte Kamerad!!!
 |
|
|
|
 |
Master
Zaawansowany Żul Habilitowany

|
Wysłany: Czw Lip 20, 2006 16:26
|
|
|
Kac,kac . Wszyscy kurcze od wielu lat podają sposoby,ale jakoś żaden nie jest cudowny.
Ten kac to skutek uboczny chlania ni nic nie poradzisz,możesz złagodzić skutki .
Nalezy sobie odpoczać,pograć w gierki,poczytać coś ciekawego w necie ,gdy w czasie nawalenia kładziecie sie już to wypijcie duuuuużo wody i weźcie tabletkę od bólu głowy w kieliszku zmieszaną z piwem , rano tak samo .Oczywiscie rano piwko jako metoda antywalki 2kc ? - nie wiem,nie probowałem,ponoc nie ciekawe,za to wiem ,ze ziołowe preparaty przypisujące sobie efekty łagodzenia kaca to wkrętka,te wszystkie herbapolowskie gówna leżące przy kasach w hipermarketach na bazie ziół to gówna - jak już to to 2kc kupcie ,choc pewnie tez nie za ciekawe.Mi czasem troche nikotyny pomagało ,jeden,dwa papieroski i było troszke lepiej . |
|
|
|
 |
sloonce86
Ekspert

|
Wysłany: Nie Lip 23, 2006 11:52
|
|
|
I w sumie koło sie zamyka KAZDY LECZY KACA JAK TYLKO POTRAFI I JAK JEGO ORGANIZM LUBI NAJBARDZIEJ |
|
|
|
 |
makowa_panienka
Specjalista Gibka i niewywrotna

|
Wysłany: Wto Sty 23, 2007 23:26
|
|
|
To ja podam recepturę mojego wujka:
trochę papryki,
trochę soli,
trochę wody,
trochę wódy.
i to wszystko wymieszać i wypić duszkiem. jak ręką odjął ;]
edit: a kiper nie pije wina, tylko je próbuje ;p potem wypluwa. |
|
|
|
 |
Pan Artur
Zaawansowany

|
Wysłany: Sro Sty 24, 2007 10:47
|
|
|
| makowa_panienka napisał/a: | | kiper nie pije wina, tylko je próbuje ;p potem wypluwa |
A to cham jeden Wypluć wino to niedopuszczlne Ja charuje żeby na jabola uzbierać a taki kolo wypluwa winko |
|
|
|
 |
lorien
Specjalista the rainmaker

|
Wysłany: Sro Sty 24, 2007 14:08
|
|
|
| Pan Artur napisał/a: | A to cham jeden Wypluć wino to niedopuszczlne |
profanacja |
|
|
|
 |
Globus
Nowicjusz

|
Wysłany: Sro Sty 24, 2007 14:59
|
|
|
| Na kaca sposób- kac kupa, browar, rosół, mineralna, krople Cardioll na serce |
|
|
|
 |
lorien
Specjalista the rainmaker

|
Wysłany: Sro Sty 24, 2007 16:26
|
|
|
| Globus napisał/a: | | kac kupa |
ona jest straszna
| Globus napisał/a: | | krople Cardioll na serce |
a co to daje?? |
|
|
|
 |
konfliktowy joe
Zaawansowany homo chlorensis

|
Wysłany: Sro Sty 24, 2007 17:57
|
|
|
Ja uważam że z kacem nie wygrasz Trzeba przyjąć go godnie i honorowo niczym Spartanie śmierć w wąwozie termopilskim. Należy też celebrować swój stan (na tyle na ile jest to możliwe z poziomu łóżka albo deski od sedesu) a przede wszystkim nie okazywać mu słabości, a już nigdy pod żadnym pozorem nie mówić " ja już wiecej ani kropli..." Kac musi wiedzieć kto tu rządzi, bo inaczej wyczuje ze trafił na słabą sztukę i następnym razem znowu dopadnie swoją ofiare...
I jeszcze jedno nie wykonywać żadnych gwałtownych ruchów szczególnie głową, każdy taki ruch powinien być dogłebnie przemyślany, zważone wszystkie za i przeciw, gdyż w taki ruch wkalkulowane jest ryzyko wyścigu z kacem a właściwie jego najlepszym przyjacielem pawiem (na zasadzie kto pierwszy ten lepszy ) do kibelka... A ci zawodnicy są naprawdę szybcy |
|
|
|
 |
Pan Artur
Zaawansowany

|
Wysłany: Sro Sty 24, 2007 22:36
|
|
|
| konfliktowy joe napisał/a: | | I jeszcze jedno nie wykonywać żadnych gwałtownych ruchów szczególnie głową, każdy taki ruch powinien być dogłebnie przemyślany, zważone wszystkie za i przeciw, gdyż w taki ruch wkalkulowane jest ryzyko wyścigu z kacem a właściwie jego najlepszym przyjacielem pawiem (na zasadzie kto pierwszy ten lepszy ) do kibelka... A ci zawodnicy są naprawdę szybcy |
Jaki wydział Uniwersytetu żulologi skończyłeś ? Ja byłem na wydziale tanie wina i mam z tego doktorat |
|
|
|
 |
holee
Acid Drinker

|
Wysłany: Sro Sty 24, 2007 22:40
|
|
|
Bez przechwalek Panowie, spotkalismy sie tutaj aby ludziom zycie ratowac, nie wazne jaki kierunek tej nauki sie konczylo i gdzie
| Globus napisał/a: | | Na kaca sposób- kac kupa |
No, to to podstawa kazdego poranka po piciu, bez tzw. kackupy czlowiek nieswoj chodzi.
| konfliktowy joe napisał/a: | | przede wszystkim nie okazywać mu słabości, a już nigdy pod żadnym pozorem nie mówić " ja już wiecej ani kropli..." |
No to ja popelniam blad bo po kazdej przesadzonej imprezie to powtarzam, chyba musze sie poprawic. Ale tak to jest, kto rzadko pije ten pozniej tak gada.
| konfliktowy joe napisał/a: | wyścigu z kacem a właściwie jego najlepszym przyjacielem pawiem (na zasadzie kto pierwszy ten lepszy ) do kibelka... A ci zawodnicy są naprawdę szybcy |
Tu musze sie jednak niezgodzic, pawik nie jest niczyim przyjacielem, nie po to tyle w nocy sie pije aby pozniej top zwrocic, starsi pijacy to wiedze i nie popelniaja takich bledow. |
_________________ I'm in love with rock 'n' roll, satisfies my soul
 |
|
|
|
 |
|