Wina wino forum Wina wino forumForum winiarskieWina wino forum Wina wino forum
Użytkownik:   Hasło:
Powrót do portalu - Winka.net

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie mieć nigdy kaca ? Jak? • Sposoby na kaca
Autor Wiadomość
gazda4242 
Zaawansowany
Saracen

Wysłany: Czw Lut 05, 2009 08:41   
Nie mieć nigdy kaca ? Jak?

Może nie będe oryginalny, ale żeby nigdy niemieć kaca to niewolno do niego dopuścić w sumie to trzeba by było pić na okrągło ;czy tak się da nie wiem ?
Ostatnio zmieniony przez holee Pon Mar 09, 2009 19:52, w całości zmieniany 1 raz  

Wojtas 
Specjalista

Wysłany: Czw Lut 05, 2009 19:20   

Nie da sie, po pewnym czasie faza robi sie strasznie 'zamulająca'.

Pamietam za to jak bylem mlody, to moglem z samego rana na wagarach obalic na lakach kilka browarów i żadnego kaca po tym nie było, faza po prostu schodziła i tyle. Trzeba miec dobra watrobe.

gazda4242 
Zaawansowany
Saracen

Wysłany: Czw Lut 05, 2009 20:16   
Kac to kac

Jednak kac bynajmiej jak się wypije 8-10 piw to jest niema na to mocnych,można go załagodzić otóż;trafiła mi się kiedyś gregorianka czyli ośmiodniówka i kac po ośmiu dniach picia był łagodniejszy niż po jednym dniu picia

jacobbs 
Nowicjusz
Jabolowa ofiara

Wysłany: Nie Mar 08, 2009 21:59   

Ja generalnie kaca nie miewam. Najgorsze co można zrobić po piciu to położyć się spać "nie w stanie". Bo wtedy "nie w stanie" zmienia się na "nie wstanę" i kacor gwarantowany. A to czy pijemy cały tydzień pod rząd, czy jeden raz to nie ma tu chyba zbyt wielkiego znaczenia.
I napij się
Jabol punk!

gazda4242 
Zaawansowany
Saracen

Wysłany: Nie Mar 08, 2009 22:13   

No niewiem jacobbs może i masz rację ale moje odczucie jest takie że,po kilkudniowym piciu bynajmiej,może to tylko złudzenie bo człek przechlany,kac jest mniej dojmujący. :twisted:

Petro 
Nowicjusz
The Dzbanners member

Wysłany: Nie Mar 08, 2009 22:20   

Ja tam w ogóle rzadko miewam. :razz: A kilka razy niestety od razu padałem spać (wbrew zaleceniom jacobbsa, które mimo wszystko uważam za rozsądne :D )

jacobbs 
Nowicjusz
Jabolowa ofiara

Wysłany: Nie Mar 08, 2009 22:26   

Ja zawsze szedłem spać jak już wytrzeźwiałem choć trochę. Pamiętam, że zawsze kaca miałem jak naprułem się ostro, oddałem to co przyjąłem tą samą drogą i od razu zasypiałem w pozycji embrionalnej albo szukając miłości w toalecie. Wtedy rano się człowiek budzi i kac morderca. Dlatego najlepszy sposób to napruć się wcześnie, oddać to co się przyjęło, zasnąć, obudzić się po dwóch-trzech godzinkach, ogarnąć się, ochłonąć, napić się czegoś bezalkoholowego, jakiś prysznic może, albo chociaż twarz opłukać i dopiero wtedy można iść spać i kimać do rana. Przynajmniej na mnie tak to działa.
I napij się
Jabol punk!

Petro 
Nowicjusz
The Dzbanners member

Wysłany: Nie Mar 08, 2009 22:34   

Oj tam, oddawanie nie jest przecież obowiązkowe :D co my, Rzymianie z ptasim piórkiem?

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 19:51   

Eee, że niby dobre spanko powodowało kaca ? Nie sądzę, przynajmniej to jest moje zdanie.
Nie mieć kaca to nie pić, albo pić tak często że słowo kac przestanie mieć jakiekolwiek znaczenie.

Ja bym się zgodził raczej z @gazdą, kilkudniowe picie minimalizuje uczucie kaca, ale myślę że to dlatego iż na ogół im dłużej pijemy tym mniej pijemy ;) Czy jakoś tak.

Pozdrawiam

I'm in love with rock 'n' roll, satisfies my soul

ilenear
Nowicjusz

Wysłany: Pon Mar 09, 2009 23:12   

też zgadzam się z opinią, że jak się kładzie na ostrej bani to później gorszy kac. No ale jak jestem napierdolony jak szpadel, to nie myśle "to teraz troche otrzeźwieje, wezmę prysznic i położe się spać" ;)

Luffy 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Mar 31, 2009 23:55   

Ja jak mam mocną pi*** to staram się siedzieć na dworze lub gdy jestem na imprezie to staram sie jakby wypocić alk z organizmu, a poza tym jak mam się położyć pijany do wyra to wszystko mi się je*** i nie wiem gdzie podłoga, a gdzie sufit. Chyba, że nagła sytuacja to zimny pryśnic wietrze ostro pokój i staram się szybko zasnąć. Jak już jest taka sytuacja to z tym ostatnim zazwyczaj nie mam problemu :mrgreen:

Tiget
Nowicjusz

Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 07:57   

Ja z własnego doświadczenia bym się zgodził z teorią o spaniu. Jak się kładłem najebany to KAC że Chu*. Jak wytrzeźwieję normalnie nie śpiąc to nic mi nie jest.

aknatazs 
Nowicjusz
Komandos

Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 21:41   

I ja ze spaniem się zgodzę. Moje kumpele biorą po 7 tabletek rutinoscorbinu przed chlaniem i twierdzą, że to działa. Jakoś mi się nie wydaje, ale jak kto woli :P

shinji 
Nowicjusz
Winny Entuzjasta ;]

Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 19:49   

Ja nigdy nie mam kaca, ale nie wiem czym to jest spowodowane, zapewne wychodzeniem z siebie w pierwszych latach picia, a teraz to już zaprawa ;)

aknatazs 
Nowicjusz
Komandos

Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 18:18   

A mnie po winie głowa dziwnie boli. A kaca mam tylko po ekstremalnym piciu- w piątek się takie szykuje xD i nie szukam sposobu na zapobieganie kaca, bo jak go nie mam, to nie czuję, że chlałam grubo i to nie to samo :P

Odpowiedz do tematu