Czarna lista wytwórni |
Autor |
Wiadomość |
Piotrek
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw Lip 26, 2007 14:16 Czarna lista wytwórni
|
|
|
W tym temacie chciałby podać wytwórnię, które kolekcjonerów mają za nic. Są nie przychylne tego rodzaju hobby. Najchętnie ogłosiłbym także bojkot ich produktów
Na początek:
1. Alpex, Promna
Właściciel dosłownie przegonił i to nie osobiście ale swoich pracowników, na moje pytanie czy moge chociaż kupić po jednej sztuce gdyz z Alpexu nie mam nic usłyszałem: jeśli chce się mieć etykietę to trzeba kupić wino. Tym stwierdzeniem poswiadczył tylko o sobie. Słoma z butów oraz chytrość i pazerność. Tylko dlatego nie kupiłem i nigdy nic z ich produktów nie kupię. Jesli cos bęę mieć to tylko z wymiany bądź ze skupu butelek.
2. Suwalska Wytwórnia Win. Sp. z o.o., Suwałki
Być tam nie byłem, zadzwoniłem z pytaniem czy mogloby podesłac stare i nowe etykiety, które wzbogaciłyby moją kolekcję. W liście byłaby dołaczona koperte zwrotna ze znaczkiem. Otrzymałem odpowiedź - nie, szef nie pozwala, czemu? nie pozwala i koniec.
3. Polwin, Tomaszów Mazowiecki
Jechałem do nich specjalnie ponad 100 km. Dyrektora nie było, był tylko p. Piechota. Na moje pytanie o etykiety, niestety magazyn zamknięty i nie moze mi pomóc. Dziwne, było to w laboratorium, w wielu innych winiarniach to własnie z laboratorium dostawałem etykiety, na pytanie, a czy z produkcji mozna dostac? - Na produkcji nie ma etykiet
Nic nie wspomniałem o paczkach z etykietami, które leżały na końcu korytarza do laboratorium przy sklepiku. Cóż, mogłem po prostu sobie wychodząc i uszczknąć cos z tej paczki ale stwierdziłem, że nie będę człowiekiem tego pokroju co osoby nieprzychylne.
To by było na tyle. Mam nadzieję, że ta lista na tym się zakończy. Całe szczeście że w bardzo wielu innych winiarniach ludzie są po prostu sympatyczniejszi i zyczliwsi temu trochę dziwnemu hobby |
|
|
|
 |
holee
Acid Drinker

|
Wysłany: Czw Lip 26, 2007 14:41
|
|
|
Piotrek napisał/a: | Najchętnie ogłosiłbym także bojkot ich produktów |
No co Ty Nie ma szans na bojkot, my tu nasze wina wielbimy i szanujemy ich rodzicow
Widze, ze kolekcjoner z Ciebie nie byle jaki jak Ci sie chce i znajdujesz czas aby jezdzic po wytworniach. Z mojej strony to zawsze wysylam maila do wytwornie z prosbami o materialy, malo kto niestety odpowiada, nie ma to jak rozmowa na zywo.
Poki co to chyba cztery (cos okolo tego) wytwornie mi cos przeslaly, cio zreszta widac na stronie.
Z Polwinu to jednak trzeba bylo skubnac te etykiety, przeciez nikomu krzywdy bys nie wyrzadzil, a mialbys wieksza kolekcje. Ja tak mysle po swoim doswiadczeniu, ze traktuja mnie troche jak małolata i nie chce "wspolpracowac", nie przemawiaja do nich argumenty moje
Sam, jakis czas temu zbieralem sie do wysylki listow droga tradycyjna wraz ze znaczkiem zwrotnym, nawet kupilem koperty, ale jakos nioc z tego nie wyszlo. Sesja, praca i dupa zbita. Nie wyslalem.
Piotrek napisał/a: | Całe szczeście że w bardzo wielu innych winiarniach ludzie są po prostu sympatyczniejszi i zyczliwsi temu trochę dziwnemu hobby |
No wiadomo, kazdy kto ma stycznosc z porzadnym winem musi byc.. porzadnyym czlowiekiem, zdarzaja sie wyjatki oczywiscie.
Aaa, przypomnialem sobie. Czesc wytworni odpisywalo mi ze wszelkie materialy jakie oni udostepniaja sa na ich stronach i nie ma mozliwosci wysylki. Ot i masz babo placek.
Pozdrawiam |
|
|
 |
makowa_panienka
Specjalista Gibka i niewywrotna

|
Wysłany: Pią Lip 27, 2007 22:22
|
|
|
Prawdziwy kolekcjoner z Ciebie...
Piotrek napisał/a: | Jechałem do nich specjalnie ponad 100 km. |
A przedstawiciele wytwórni faktycznie niemili. |
_________________ Bujać to my, a nie nas, panowie szlachta.
 |
|
|
|
 |
|