Wina wino forum Wina wino forumForum winiarskieWina wino forum Wina wino forum
Użytkownik:   Hasło:
Powrót do portalu - Winka.net

Poprzedni temat «» Następny temat
Moje największe chlańsko • Opowieści
Autor Wiadomość
jugo
Nowicjusz

Wysłany: Pon Kwi 25, 2011 19:52   
Moje największe chlańsko

To bylo dawno temu, mialem wtedy chyba 16 lat. Kolega mial wolna chate, wiec trzeba bylo zrobic impreze. Swego czasu w moich okolicach byl zwyczaj, ze zamiast wodki, kupuje sie spirytus, a potem go rozrabia z cytrynami, dlatego "napojem mocy" tego wieczoru byla cytrynowka (ktorej od tamtej pory nie moge tknac :/). Poszlismy do kumpla, kupilismy spirytus, potem - w drodze do miejsca imprezy - zaszlismy do sklepu po jakies zagryzki i zapitki. Na miejscu wszystko sie rozrobilo i rozkrecilismy impreze. Na poczatku wypilem jakies 3-4 browary, bo nie moglem sie przekonac do tego spirolu. Won byla zbyt intensywna :D jednak po czasie tez zaczalem to pic. Na poczatku oczywiscie skrecalo jak cholera, ale wiadomo, ze im dluzej sie pije - wroc - im bardziej sie jest nawalonym, tym lepiej wchodzi :D Jak juz bylem niezle kopniety, to wlaczylo mi sie gadane i zajebisty humor ;p Po jakims czasie zauwazylem, ze w ogole juz mnie nie skreca i - o dziwo! - polewalem sobie sam, nawet wtedy, kiedy nikt nie pil ;d chyba nigdy pozniej alkohol nie wchodzil mi tak dobrze. Pilem i pilem, po jakims czasie zaczelo sie strasznie krecic w glowie i poszedlem (prawie na czwoarakach) do lazienki puscic pawia. Bylo juz za pozno i ten zyg w ogole nic nie pomogl, a wrecz zaszkodzil, bo od tamtej pory palilo mnie jeszcze w mordzie ;/ jakos doczolgalem sie do pokoju kumpla i uznalem, ze trzeba sie polozyc. Jeden kolega juz tam spal, wiec polozylem sie obok i ... zgon. Nastepna rzecz, jaka pamietam to kolege, ktory daje mi herbate i mowi: "zebys mial czym zygac" i... tak, tak - miske pelna zygow ;/ pobeltalem jeszcze jakis czas i uznalem, ze czas isc do domu. To bylo trudne wyzwanie, bo kolega mieszka na drugim koncu (dobrze, ze niewielkiego) miasta. Pamietam to do dzisiaj - szedlem cala szerokoscia ulicy :D doslownie odbijalem sie od budynku po lewej stronie i lecialem na budynek po prawej. Jak ping pong. Bedac juz w domu i wieszajac kurtke, spadla mi jednak uznalem, ze nie mam sily jej podnosic. Pozniej wykazalem sie inteligencja i postanowilem chwile przeczekac na wypadek, gdyby pojawil sie ktorys z rodzicielow. Poszedlem do lazienki i udawalem, ze cos robie ;p mama zeszla, powiedzialem, jest ok i ide spac. Jak juz sie jakos polozylem, to... no wlasnie. Mama mnie budzi o 8 rano i pyta czy pilem, bo znalezli moja kurtke na podlodze i czapke w lazience. Ja, ze nie, ale w ustach mialem taki odor spirytusu, ze gdybym chuchnal, to chyba bym zabil. Caly dzien umieralem, niewazne w jakiej bylem pozycji, chcialo mi sie zygac, niewazne co robilem, chcialo mi sie zygac. Wymioty byly praktycznie co 15 min przez jakies 10 godzin -.- koszmar, nie polecam nikomu. Lepiej poczulem sie dopiero ok. 22. Od tamtej pory nie ruszam cytrynowki...
Ostatnio zmieniony przez holee Pon Maj 16, 2011 22:22, w całości zmieniany 1 raz  

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 22:23   

jugo, zedytuj proszę tego posta wydzielając akapity. Za cholery nie da się tego czytać ;)

I'm in love with rock 'n' roll, satisfies my soul

Jabollissimus 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Wrz 16, 2011 15:02   

Trzeba mieć umiar, a nie! Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w większych ilościach!

Wojtek1892 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 21:46   

Hehe łatwo mówić.Ja siedzę albo póki coś jest na stole albo już leżę.Niektórzy wiedzą kiedy skończyć a inni walą ile wlezie.

Odpowiedz do tematu