Wina wino forum Wina wino forumForum winiarskieWina wino forum Wina wino forum
Użytkownik:   Hasło:
Powrót do portalu - Winka.net

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwieramy piwo z hukiem :) • Opowieści
Autor Wiadomość
w0yteq 
Zaawansowany

Wysłany: Czw Wrz 14, 2006 13:21   
Otwieramy piwo z hukiem :)

Na wstępie chciałbym spowrotem przywitać wszystkich userów mam nadzieje że nikogo nie ubyło :) Miałem dodać do innego działu ten temat ale już tu jest "Sposób otwierania winiacza;)" więc i tu dodam sposób otwierania piwa. Właściwie to mam pytanie bo wczoraj poszedłem na piwo z kolegą i ten wzioł butelke i zapalniczke nakierował na mój rower i otworzył piwo ale z hukiem :) kapsel wystrzelił i zrobił porządną ryse na mojej ramie. Umiem otwierać piwo zapalniczką ale nie umiem z hukiem i z takim wystrzałem :D Powie mi ktoś jak to sie robi? A jeszcze żeby temat sie rozwijał to czym otwieracie piwa najczęściej? (chociaż większość winka tylko łyka, ja zresztą też chociaż i piwo sie zdarzy..) Pozdro.

sloonce86 
Ekspert

Wysłany: Pią Wrz 15, 2006 07:40   

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeej to zadna sztka jest :D W moich stronach dawno wyszło to juz z mody...

Biezesz butelke i zapalarke trzymasz butelke za szyjke ale nie dotykajac kapsla, zapalniczką podwarzasz kapsel zapierając sie za ręke trzymajacą butelke i energicznie otwierasz butelke :D

w0yteq 
Zaawansowany

Wysłany: Pią Wrz 15, 2006 12:05   

Heh próbowałem to w szkole dziś :) ale mi nie wyszło :P znaczy otworzyć otworzyłem ale tak normalnie :D u nas chyba teraz moda sie na to zrobiła bo wszyscy sztrzelają w siebie kapslami :D :D

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Pią Wrz 15, 2006 18:15   

Ja tam nie umiem otwierać piwka w ten dziwny sposób. Ale jak nie mam czym to otwieram gwoździem co mi kolega dał na wypadek gdybym musiał zabijać jego trumnę :smile: . A o takim panie z EuroTrip'u co otwierał piwo oczyma to nawet nie wspominam... :lol:

w0yteq 
Zaawansowany

Wysłany: Pią Wrz 15, 2006 19:35   

Jest taki koleś to otwierał oczodołem u mnie na mieście na początku to nie wierzyłem jak mi kumple opowiadali ale jak zobaczyłem to mnie już chyba nic nie zdziwi a sam bym raczej nie spróbował takiego wyczynu :D

Master 
Zaawansowany
Żul Habilitowany

Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 07:51   

A trzeba wstrząsnąć przed otwarciem,czy samo z siebie huknie ?

sloonce86 
Ekspert

Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 08:05   

samo huknie jak dojdizesz do wprawy. Moj koles robił to tak ze otwierał piwo i brał łyka zanim kapsel na ziemie spadał...... ale to trzeba duuzo tego próbowac :/

Co do oczodołów to zeczywiście sie tak da ale butelki z odkręcanym kapslem jak w niektórych piwach "damskich" a nie z normalnym kapslem...... Z resztą oczodoły zą z kości które maja gruość papieru i nie warto ryzykować złamaniem, prawda?

Widziałem jak koles otwierał zębami ale nie radze próbowac bo inny koleszka uszczerbił sobie przednią jedynke i wyglada teraz głupio

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 10:12   

Hehe... Zębami to ja też raczej nie polecam. Z oczodołami to poza filmem nie widziałem takiego wyczynu. Dobrym sposobem na otwieranie piwoszczaka jest też silne uderzenie tępym czymś w środek kapsla. Tylko, że nie zawsze się udaje i wtedy zaczyna się problem, bo już wtedy nie otworzy się takiej butelki łatwo.

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 17:48   

sloonce86 napisał/a:
Widziałem jak koles otwierał zębami ale nie radze próbowac bo inny koleszka uszczerbił sobie przednią jedynke i wyglada teraz głupio

heh, ja raz otwieralem, latwo sie otwiera no ale kurcze, szkoda zebow. W koncu zawsze mozna znalezc jakis smietnik do otworzenia piwka, ja uwielbiam takie metalowe smietniki przy wiejskich sklepach, jakos mi te otwieranie latwo mi przychodzi bez uszczerbku dla szyjki.

Jezeli chodzi o otwieranie zapalniczka lub innym wynalazkiem. Dlugo staralem sie otworzyc i powiem wam ze zle sie do tego zabieralem. Kiedys staralem sie oprzec szyjke o kciuka i tak otwierac, ciezko bylo. Pozniej zaczalem jak normalny czlowiek o palec wskazujacy i spoko idzie. Tak samo piwo o piwo. Po prostu mocno zlapac zeby kapsel nie jechal nam po dloni, ladnie zahaczyc kapselek o kapselek i pociagnac ;) Proste :D

A te huki (nie mylic z hook'i ;D ) przy otwieraniu piwka to mi sie wydaje ze to zalezy od piwa i nasycenia w nim gazu, kiedys pamietam bylo takie piwo w Plusie o nazwie Tauber, ono to strzelalo, hehe, ja osobiscie wtedy jeszcze nie potrafilem tak otwierac piwa (no w sumie to nadal z hukiem nie potrafie), ale nie kazde tak sie da otworzyc.

I'm in love with rock 'n' roll, satisfies my soul

sloonce86 
Ekspert

Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 08:52   

holee napisał/a:
A te huki (nie mylic z hook'i ;D ) przy otwieraniu piwka to mi sie wydaje ze to zalezy od piwa i nasycenia w nim gazu

Wcale nie, swego czasu otwierałem kazde piwo z hukiem zatem zalezy to od techniki :P :mrgreen:

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Czw Wrz 21, 2006 19:51   

holee napisał/a:
Tak samo piwo o piwo. Po prostu mocno zlapac zeby kapsel nie jechal nam po dloni, ladnie zahaczyc kapselek o kapselek i pociagnac ;) Proste :D

Mój jeden kolega tak otwiera piwa ale zawsze coś mu odrobinę nie wychodzi i piana idzie taka, że niesposób ją spić. Najlepiej to ogólnie jest mieć otwieracz :grin: .

Moris 
Zagłębie Komandosów

Wysłany: Czw Wrz 21, 2006 20:19   

Otwieranie z hukiem zależy od techniki. Mi zazwyczaj wychodzi po drugim albo trzecim piwie :P bo na trzeźwo to rzadko wyjdzie.

Widziałem w realu jak kumpel otwierał oczodołem zwykle kapsle... masakrycznie to wygląda :mrgreen:

A tak to normalnie uzywa się do otwierania wszystko co się nawinie - zapalniczki, klucze, klamki, smietniki, ławki, krawężniki, puszki ... co kolwiek i Adam Słodowy czy jak na te czasy przystało MC Gyver :mrgreen:

Też na necie widziałem taki filmik co gościu zwijał kartkę papieru, zginał ją w połowie i tak otwierał i naprawde to działa, sam próbowałem.
Jak znajdę link do tego filmiku to zamieszczę.

[ Dodano: Czw Wrz 21, 2006 9:38 pm ]
Właśnie znalazłem kilka ciekawych filmików.
Oto linki:
Kartka Papieru
Pisak
Hardcore :D otwieranie wszystkim Warto Obejrzeć
Nokia
Zegarek
Jak robią to kobiety
Ławka
Butelka o butelke
Ząbki

Wystarczy być pomysłowym a wszystkim się otworzy :twisted:

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Pią Wrz 22, 2006 20:17   

Hej hej. Niezłe! Podoba mi się szczególnie to z kartką. Będzie trzeba wypróbować przy najbliższej okazji.

sloonce86 
Ekspert

Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 09:22   

Hehehehehe dobre to jest :D Pomysłowość ludzi granic nie zna :D

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Nie Wrz 24, 2006 09:25   

Heh, próbowałem wczoraj tej sztuczki z papierem na butelce Żubra. Efekt był taki, że papier się podarł, palec sobie skaleczyłem, a kapsel jak trzymał tak trzymał... :sad: Chyba będę musiał poćwiczyć trochę.

Odpowiedz do tematu