Wina wino forum Wina wino forumForum winiarskieWina wino forum Wina wino forum
Użytkownik:   Hasło:
Powrót do portalu - Winka.net

Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwszy browacz... • Opowieści
Autor Wiadomość
kwaczy
Nowicjusz

Wysłany: Sob Sie 08, 2009 14:47   
Pierwszy browacz...

Pamiętacie swojego pierwszego browarka? Ja może tam kiedyś jak miałem z 10 czy mniej lat coś tam sobie łyknąłem, ale pierwsze pełnoprawne piwo, które wypiłem z kumplami to było 5 lat temu. Pamiętam, że już się to tak ukształtowało, że chodziliśmy w 4 tą samą ekipą co sobote w plener i zawsze waliliśmy po dwa browacze i w głowie już było full :P czasem się waliło Reddsa, a czasem Pilsner Urquell :P Pamiętam, że wtedy Pilsner niezbyt mi smakował, bo ma gorzki smak, a dziś jak ostatnio piłem to myślałem, że się rozpłynę - heh jak w tej reklamie "dobry smak rodzi się z czasem" :P Wtedy moje walenie browarków co sobotę skończyło się po którymś razie, bo się pamiętam moja matka dowiedziała i jak to za gówniarza miałem lekką kaplice w domu, aleee fajne to były czasy :D wogóle wtedy inaczej to smakowało, jeszcze lepiej :D Heh a na wino czas przyszedł dopiero dwa lata później :P

Bardock 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Sie 11, 2009 17:30   

A pamiętam, pamiętam. :D Na lokalnej imprezie poszliśmy z ekipą na jakąś tam miejscówkę i zaczęliśmy obalać browary, wystarczyły mi dwa i już miałem fazę. :mrgreen: :mrgreen: No, ale co, miałem 14 lat... Choć przyznam, że po pierwszym nic nie poczułem, ale podczas picia drugiego gwałtownie zaszumiało mi w główce. :wink:

DzbanFan 
Zaawansowany
Leśnodzbanopijca

Wysłany: Nie Sie 16, 2009 14:07   

To było już nieistniejące EB... Ech to było piwko. I byłem jeszcze w takim wieku, że dwoma się upijałem. Miałem z 8 lat, wiec się nie dziwcie :P

[ Dodano: Nie Sie 16, 2009 15:08 ]
Bardock, jak widzę podobnie zaczynałeś piwkować tylko kapkę później. Ale liczy sie efekt. I to też ciekawostka, że jednym piwem to sie nigdy nie upiłem - nawet za małolata

celtyk87 
Specjalista

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Nie Sie 16, 2009 18:37   

Mój pierwszy browacz to była warka strong a pierwszy za moje pieniądze to gingers , dawniej bardzo kochałem piwa tego typu puki szwagier nie poczęstował mnie karpackim czerwonym.

Bardock 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Sie 17, 2009 00:39   

DzbanFan napisał/a:
Bardock, jak widzę podobnie zaczynałeś piwkować tylko kapkę później. Ale liczy sie efekt. I to też ciekawostka, że jednym piwem to sie nigdy nie upiłem - nawet za małolata

Teraz to mi po ośmiu niespecjalnie kolorowo, ale jeszcze kiedyś wystarczało o wiele mniej. ;)

Grochu 
Ekspert
Grochuuu

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 08:01   

kiedyś już był taki post chyba:) ale moje pierwsze to były 2 tatry mocneXD

foule 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Sie 22, 2009 18:02   

hm.. moje pierwsze chyba tyskie , dosyć dawno temu ;p

Niskobudzetowy 
Nowicjusz

Wysłany: Czw Paź 22, 2009 05:38   

hmmm 1 raz legalnie w domu, 2 raz nielegalnie z kumplami po bro i pokuse na 3. Dobre czasy.

A co do EB, podobno teraz to jest SPECJAL. Zdziwiłem się ponieważ bardzo mi smakowało a go nie znałem!

zbożowy
Zaawansowany

Wysłany: Czw Paź 22, 2009 19:30   

Warka Strong, godzinę to świństwo piłem i o mało nie uznałem że piwo jest do bani. Na szczęście tylko warka jest do bani.

jabolek 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Sty 07, 2011 18:16   

mój pierwszy to był żubr wypilismy z kolegą po jednym za transformatorem. koledze nic nie było a ja ledwie na nogach sie trzymałem . pózniej spałem w kukurydzy :grin: :o

Z Grodu Lecha 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Lut 18, 2011 23:10   

Pierwszy browar który wypiłem w całości to lech premium,po czym stwierdziłem że mało,mało i był drugi i trzeci....Po czym zwymiotowałem :D haha kumple ale polewke ze mnie mieli.Było to jakieś 5 lat temu

Odpowiedz do tematu