Wina wino forum Wina wino forumForum winiarskieWina wino forum Wina wino forum
Użytkownik:   Hasło:
Powrót do portalu - Winka.net

Poprzedni temat «» Następny temat
Sposób otwierania winiacza;) • Opowieści
Autor Wiadomość
sloonce86 
Ekspert

Wysłany: Wto Lip 04, 2006 07:50   

w0yteq napisał/a:
za jakiś czas wymyślą dla żuli maszynki do rozkorkowywania winka

Eeeeeeeeee..... to nie przejdzie bo prawdziwy żul opchnie tą maszynke na złom i kupi sobie wino :D

Berry_Lover 
Nowicjusz
Komandoska

Wysłany: Wto Lip 04, 2006 14:41   

von Bentschen napisał/a:
sloonce86 napisał/a:
Bentschen ?? Jeeeeeeeesu ale ja głupi jestem! Juz chciałem sie pytać o Twoją wymyślną ksywe :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :oops:

Hehehe... von Bentschen oznacza po prostu "z Bentschen".
holee napisał/a:
A co to za miejscowosc tak po polskiemu ?

Tajemnica :wink: . Nikt nie mówił, że będzie łatwo, panie Admin :!: . Samemu trzeba do tego dojść. Nagroda w konkursie to post zawierający mój niepowtarzalny uśmiech...

a ja wiem
Zbąszyń
czy sie nie myle??
co dostane??
:) :)

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Wto Lip 04, 2006 15:47   

Czy się pomylę jeśli stwierdzę, że wpisałaś to po prostu w Google albo Wikipedię?
Nieważne, masz oczywiście rację. :razz:

Nagrodą miał być mój uśmiech, oto on: :smile: . Mam nadzieję, że Ci się przyda. :wink:
Hehe...A co byś chciała dostać? Pisz gg: 5357935.

A tak w ogóle to jutro już jadę do Malborka i nie będzie mnie do piątku. Życzcie mi znalezienia Belzebuba i innych pyszności :!:

Berry_Lover 
Nowicjusz
Komandoska

Wysłany: Wto Lip 04, 2006 16:09   

No oczywiście ze mi sie przyda Twój usmiech :) ja niczego przeciez nie oczekuje, ale chetnie z Tobą popisze:) życzę Ci abys znalazł belzebuba, bo to zacne winko, i jak znajdziesz to mi podasz dokładną lokalizacje, bo ja MUSZE je miec :)
pozdrówka :*

a tak na marginesie dlaczego tu jest tak malo emotikonek??

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Wto Lip 04, 2006 17:19   

Berry_Lover napisał/a:
No oczywiście ze mi sie przyda Twój usmiech :) ja niczego przeciez nie oczekuje, ale chetnie z Tobą popisze:) życzę Ci abys znalazł belzebuba, bo to zacne winko, i jak znajdziesz to mi podasz dokładną lokalizacje, bo ja MUSZE je miec :)
pozdrówka :*

a tak na marginesie dlaczego tu jest tak malo emotikonek??

A co, chciałaś mi przesłać buziaka? :twisted: Fajnie gdybyś się odezwała na GG! :o Co do Belzebuba, to jasne, jak znajdę to na 100% na forum napiszę, ale czy będzie Ci się chciało jechać z Gdyni do Malborka czy Kwidzynia, skoro w Gdańsku jest siedziba firmy?

Mogę o coś spytać? Jaki masz kolor oczu i włosów, bo próbuję sobie jakoś Ciebie wyobrazić. W końcu mało panien jest na tym forum...

Berry_Lover 
Nowicjusz
Komandoska

Wysłany: Wto Lip 04, 2006 19:09   

A no pewnie ze chciałam :twisted:

Włosy aktualnie taki kolor ciemna wisnia, oczy niebieskie :)
wzrost 173 cm :) cos jeszcze ?? :)

sloonce86 
Ekspert

Wysłany: Sro Lip 05, 2006 14:10   

Hahahahahahah
von Bentschen napisał/a:
W końcu mało panien jest na tym forum...

Racja bo Panny Wina raczej nie pijają ale jak widać są wyjątki :D :D :D :D :D :D

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Pią Lip 07, 2006 14:00   

sloonce86 napisał/a:
Racja bo Panny Wina raczej nie pijają ale jak widać są wyjątki :D :D :D :D :D :D

I całe szczęście...

Jeszcze chciałbym wiedzieć czy masz jasną czy ciemną karnację, no i jaki jest naturalny kolor włosów. :smile: . Bo na razie brzmi smakowicie :razz: :wink:

Moris 
Zagłębie Komandosów

Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 11:39   

Co do otwierania wina to mam pewną taktykę.

Dłoń , Łokieć , Czoło

Szybko po kolei, uderzam, póżniej tylko się pstryka koreczek i leci w powietrze :) nazwalismy to nabijaniem wina, ale szczerze mówiąc jak się jest juz lekko wstawionym i za mocno się w czółko uderzy to boli :cry:

Przy okazji picia postaram się zrobić filmik z demo tego sposobu nabijania winiacza, to zobazycie jak się to robi.

Runis
Nowicjusz

Wysłany: Sro Maj 09, 2007 19:01   

Mój standardowy sposób otwierania mustaczka, dwa razy go łokciem, czy też jego bokiem, chodzi o stuknięcie butelki gdy spoczywa w pozycji horyzontalnej, a później jednym szybkim szarpnięciem korek w powietrze ;)

makowa_panienka 
Specjalista
Gibka i niewywrotna

Wysłany: Czw Maj 10, 2007 13:33   

Pamiętam, jak kiedyś nie mogłam otworzyć Killera. Wkrzyłam się, wzięłam żyletkę i rozcięłam korek (a właściwie to plastykową nakrętkę). :mrgreen:

Runis
Nowicjusz

Wysłany: Czw Maj 10, 2007 13:57   

Mój znajomy chciał kiedyś przycynić i kupił wino wytrawne za 7 złoty. Straszny burżuj :D . I tak jest koreczek, za chiny nie mógł go wyciągnąć, próbował cyrklem, patykiem, dosłownie wszystkim, w końcu zrezygnowany (my już byliśmy w połowie swoich mustaczków) postanowił wbić go do środka. Na jego nieszczęście wpadł korek razem z długopisem ;) . Przy końcu wina prawie go połknął, skubany krztusił się z 10 min, tak to jest jak się człowiek próbuje wywyższyć stawiając wino wytrawne wyżej niż zacnego mustaka :D

Morphina 
Nowicjusz

Wysłany: Czw Maj 10, 2007 14:20   

...U nas w Krainie Komandosem i Antałem płynącej ( choć Antała piłam raz i prawie sie to dla mnie źle skończyło :wink: ), najczęściej otwiera się wina standardowo, poprzez odbicie łokciem tudzież dłonią w denko butelki. Sama również stosuje się do tych standardów :razz:
Jest kilka osób, które otwierają wina w kolejności : dłoń ,łokieć i czoło, tak jak to Moris napisał, ale to tylko wybrańcy umieją takie sztuki :razz: :razz: Przyznam się, że powoli dochodzę do wprawy :mrgreen:

alkohols 
Nowicjusz
www.alkohols.yoyo.pl

Wysłany: Czw Maj 10, 2007 14:23   

Ja kiedyś otwierałem wino nożyczkami. Był korek i chciałem go podważyć, nożyczki zjechały mi po korku i rozciągłem kciuka do kości. Od razu na pogotowie - 3 szwy, blizna do tej pory i ani kropli się nie napiłem.

ale najważniejsze - wino otworzyłem :cool:

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 14:31   

Nie ma co probowac tego korka wyjmowac, po prostu go wepchnac do srodka - szybko i skutecznie.
Ile to razy probowalem go wyjac i zawsze albo to sie zle konczylo albo korek zostawal na miejscu. Ostatnio sobie kupilem korkociag za 2 zlote wiec moje rzadkie klopoty sie skoncza, rzadkie bo rzadko pije wino z korkiem ;)

I'm in love with rock 'n' roll, satisfies my soul

Odpowiedz do tematu