Wina wino forum Wina wino forumForum winiarskieWina wino forum Wina wino forum
Użytkownik:   Hasło:
Powrót do portalu - Winka.net

Poprzedni temat «» Następny temat
Ankieta - Jak często pijecie wina? • Sondy i ankiety

Jak często pijesz wino?
codzinennie
12%
 12%  [ 1 ]
co 2 dni
0%
 0%  [ 0 ]
co kilka dni
37%
 37%  [ 3 ]
co tydzień
50%
 50%  [ 4 ]
Głosowań: 8
Wszystkich Głosów: 8

Autor Wiadomość
roberto
Nowicjusz
jabolmistrz

Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 09:28   
Ankieta - Jak często pijecie wina?

Ciekaw jestem jak często pijecie tanie wina?

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 10:19   

Obecnie to pijam rzadziej niż podane przez Ciebie możliwości pozwalają mi wybrać. Zwyczajnie okres 'chlania' tanich win mi sie skończył. Teraz spijam jak znajdę coś nowego, ciekawego. Raczej jako koneser.

Hasiu 
Ekspert
Filozof Naczelny

Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 10:52   

Kiedyś piłem codziennie, ale teraz to tak co kilka dni.. Po prostu wyrosłem już z tego.. :razz: Mimo to dalej mi smakują! :wink:

roberto
Nowicjusz
jabolmistrz

Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 11:20   

Pozwoliłem sobie i ja wziąć udział w ankiecie. Może to niepokojące ale ostatnio zdaża mi się pić winko nawet codziennie..
Ostatnio zmieniony przez roberto Nie Wrz 16, 2007 13:27, w całości zmieniany 1 raz  

ADAŚ
Nowicjusz

Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 11:44   

No nie bez przesady nie codziennie, to juz mogłoby byc niebezpieczne ale raz na kilka dni to zawsze :mrgreen:

Hasiu 
Ekspert
Filozof Naczelny

Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 15:03   

No ja uważam, że raz na kilka dni, ale z klasą! :razz:

makowa_panienka 
Specjalista
Gibka i niewywrotna

Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 14:25   

Hm... w te wakacje wypiłam może 3-4 wina. No, gdyby się uprzeć, to możliwe, że pięć. Rzadziej piję. Teraz wolę sobie piwko w dobrym towarzystwie obalić. Starzeję się.

Hasiu 
Ekspert
Filozof Naczelny

Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 14:57   

Potwierdzam Twoją teorię makowa_panienko! :wink: Jednak piwo jest chyba najlepsze.. Od piwa bardziej lubię Whisky, ale każdy wie jakie jest drogie.. Choć tanie wina też są dobre! :wink: Gdyby było inaczej to nie zarejestrowałbym się na tym forum! :razz:

konfliktowy joe 
Zaawansowany
homo chlorensis

Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 15:44   

W okresie październik-czerwiec praktycznie co tydzień w poważniejszej ilości (z wykrojeniem czasu na sesje) a częściej- czasem codziennie wieczorkiem szklaneczka "swojaka" abo dwie dla zdrowotności i na dobry sen Natomiast wakacje to dla mnie tradycyjny czas odpoczynku dla ciała(wątroby) :grin: i ducha i pije zdecydowanie rzadziej może z trzy poważniejsze akcję jak do tej pory No i w sierpniu z zasady zero alko... A poza tym w wakacje to zazwyczaj dopiero winko się u mnie produkuje....

ps.
Hasiu napisał/a:
Jednak piwo jest chyba najlepsze..

...ja bym nie generalizował... u mnie w zależności od dnia, czasem bardziej podchodzi mi winko(oczywiście też nie każde) czasem piwko... nawiasem mówiąc po przesadzaniu z piwem mam kaca giganta po winku rzadko kiedy

Hasiu napisał/a:
Od piwa bardziej lubię Whisky

... raz w życiu piłem czerwonego Johnnego (kumpel miał, sam bym w życiu nie kupił)... i mi nie podeszło, wchodziło mi gorzej niż wóda bez popity Smakowalo jakby ktoś w wódzie moczył pety przez tydzień...ale kopa to miało musze przyznać
Ostatnio zmieniony przez von Bentschen Pon Wrz 17, 2007 17:26, w całości zmieniany 1 raz  

Hasiu 
Ekspert
Filozof Naczelny

Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 19:29   

konfliktowy joe napisał/a:
i mi nie podeszło, wchodziło mi gorzej niż wóda bez popity Smakowalo jakby ktoś w wódzie moczył pety przez tydzień...ale kopa to miało musze przyznać

Hehe! :razz: Oczywiście mogę się mylić, ale skoro piłeś pierwszy raz to mogłeś zrobić kilka zasadniczych błędów w piciu Whisky! :wink: Po pierwsze: z Whisky robi się trunki z wodą, colą, lub sokiem i zwykle z lodem! I to właśnie Whisky ma być najmniej! :wink: Po drugie: to pije się malutkimi łyczkami! :razz: Mnie Whisky poczęstował kiedyś brat i od tamtej pory zawsze mam Whisky w zapasie, aczkolwiek piję bardzo żadko, bo jak wiemy jest drogie!
W każdym razie polecam napić się jeszcze raz, ale ostrożniej, bo jest bardziej zdradliwa od wódki.. Jak wstaniesz to zabija! :mrgreen: :twisted:

Pozdrawiam!

Grazy 
Ekspert

Wysłany: Pią Wrz 21, 2007 18:02   

raz na kilka tygodni, już wole browara, wina mi sie przepiły... jeszcze rok temu to kilka razy w tygodniu sie piło

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Pią Wrz 28, 2007 10:32   

Mi tez ciezko wybrac ktoras z opcji, od jakiegos czasu kupuje tylko wina, ktorych nie mamy w kolekcji na stronie, a ze tych jest coraz mniej wiec coraz rzadziej pije wina ;)

Aczkolwiek w tym miesiacu kilka obalilem, jak widac staram sie oprzec starczej winnej demencji :)

Pozdrawiam

I'm in love with rock 'n' roll, satisfies my soul

rondelpokrowie 
Nowicjusz
JABOL PUNK!

Wysłany: Pon Lut 02, 2009 15:01   

ja tam pije prawie codziennie :)
tylko zalezy. jak nie mam funduszy to troche kapa.
a tak to zawsze sie składamy z ekipą i pijemy xD

gazda4242 
Zaawansowany
Saracen

Wysłany: Sob Lut 07, 2009 19:13   

Lubię swoje wina ! Ale niemam możliwości żeby tyle sobie nagonić i pozwolić na codzienne picie,no ale tak w tygodniu to się trafi,-kupi się nieraz w sklepie jakąś salapkę

zbożowy
Zaawansowany

Wysłany: Wto Paź 06, 2009 23:40   

Kiedyś było często, a teraz nie ma z kim, nie ma za co...Co parę miesięcy.

Odpowiedz do tematu