Wina wino forum Wina wino forumForum winiarskieWina wino forum Wina wino forum

Użytkownik:   Hasło:
Powrót do portalu - Winka.net

Poprzedni temat «» Następny temat
Nazizm • Cokolwiek
Autor Wiadomość
cavalegiani 
Ekspert

Wysłany: Wto Sty 02, 2007 21:48   
Nazizm

I na tym wlasnie polega zlozony problem tolerancji. Tez jestem po trochu nacjonalista, rasista, antysemita i homofobem. Jednoczesnie nie lubie nazistow. Moje poglady tez byly niejednokrotnie krytykowane przez mioch znajomych ale sie tym nie przejmuje.
Ostatnio zmieniony przez holee Sro Lip 18, 2007 11:49, w całości zmieniany 1 raz  

dziecko Jarocin
Ekspert
Joana

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 14:20   

hmm olewam to jak na\jbardziej. Chciałam widzieć co o tym sądzicie. Masz rację. Ale nie rozumiem tylko jednego: jak Polak, który mówi że walczy o naród ma swastyke na ramieniu? To jest chyba ktoś kto nie wie naprawde o co w tym wszystkim biega. Poza tymn pozerów jest mnóstwo. Nie wiem po co ludzie przypasowują się do jakiś tam oklepanych poglądów. Mam to gdzieś:)

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Sro Sty 03, 2007 15:18   

dziecko Jarocin napisał/a:
jak Polak, który mówi że walczy o naród ma swastyke na ramieniu?

Swastyka przyjęła się jako symbol szerokopojętych faszystów, a nie tylko nazistów. A nie można utożsamiać tych dwóch iedologii ze sobą.
A tak po prawdzie to my jako Słowianie mamy do Swastyki pełne prawo, to jest jeden z naszych symboli. Bodajże słońca. Nie chcę skłamać, ale chyba nazywa się ten symbol swarożycą.

lorien 
Specjalista
the rainmaker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 17:10   

von Bentschen napisał/a:
Nie chcę skłamać, ale chyba nazywa się ten symbol swarożycą.

zgadza się (: nawet znam ziomków co to mają drużyne wczesnośredniowieczan o takiej nazwie..
tylko że Hitler zniekształcił "orginalny" symbol, i zrobił z tego swastyke..ale podobieństwo jest nadal ogromne.

[ Dodano: Sro Sty 03, 2007 19:12 ]
Cytat:
A tak po prawdzie to my jako Słowianie mamy do Swastyki pełne prawo, to jest jeden z naszych symboli.

co do tego to się kłocić będę bo jest to symbol nielicznych już pogan, a nie całego narodu. naród jako naród mamy przecież katolicki i nic katolikom do tego symbolu.
No chyba że mówiłeś z punktu widzenia poganina, to przerpaszam i zgadzam się w pełni :)

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Sro Sty 03, 2007 19:23   

Sorry holee, jeszcze tylko ten post o symbolach...
lorien napisał/a:
co do tego to się kłocić będę bo jest to symbol nielicznych już pogan, a nie całego narodu. naród jako naród mamy przecież katolicki i nic katolikom do tego symbolu.
No chyba że mówiłeś z punktu widzenia poganina, to przerpaszam i zgadzam się w pełni :)

Jesteśmy Słowianami czy nam sie podoba czy nie. Mnie się akurat bardzo podoba. To nie kwestia religii tylko grupy etnicznej. Wypieranie się kultury naszych przodków to jednak nic dobrego.
Inna sprawa, że katolicyzmu, jak i zresztą całej wiary chrześcijańskiej, nie lubię.

lorien 
Specjalista
the rainmaker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 10:44   

von Bentschen napisał/a:
Jesteśmy Słowianami czy nam sie podoba czy nie. Mnie się akurat bardzo podoba. To nie kwestia religii tylko grupy etnicznej. Wypieranie się kultury naszych przodków to jednak nic dobrego.
Inna sprawa, że katolicyzmu, jak i zresztą całej wiary chrześcijańskiej, nie lubię.

no jesteśmy jesteśmy też mi to pasuje. Chociaż wolałabym wśród Indian mieszkać, ale to inna sprawa.
Katolicyzm jest mi obojętny, nie wyznaje tego nie praktykuje, wierzę w religie przodkow (;

holee napisał/a:
Temat zdaje sie jest o muzyca a nie o symbolice

wybacz, juz konczymy :lol:

dziecko Jarocin
Ekspert
Joana

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 10:46   

Hmmm no tak ale nie każdy wie co i skąd jest swastyka. O to chodzi. Ale przecież jest podobny nie taki sam. Skoro ktoś nosi czarną swastyke w białym kole na czerwonym tle to świadczy o jednym natomiast ta swastyka o której mówisz była po prostu czarnym krzyżem. No ale nie o symbolach tu mowa. Ja do iinych ras nic nie mam. Tylko jak wcześniej już uwzględniłaM do pozycji ich w naszym państwie.

lorien 
Specjalista
the rainmaker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 11:02   

Ja do iinych ras nic nie mam. Tylko jak wcześniej już uwzględniłaM do pozycji ich w naszym państwie.

szczerze? [ to powiedziała bym tu coś niecenzuralnego, ale nie chce zaliczyć koljnej nagany :razz: ] to mnie to mało obchodzi jaką mają pozycje. Nie zaliczam sie do ludzi patriotycznych i interesujących sie losami naszego biednego, wymęczonego kraju lol.

Ale to tlyko moje zdanie, żeby nie bylo że Cię neguję czy coś ;)

Yeod 
Nowicjusz
Pijany rowerzysta

Wysłany: Pon Lut 05, 2007 16:46   

to nie musi byc bitwa, od jaj beda ci strelac w plecy.

nie wiedziec czemu, ja tez jestem uwazany za naziste, szataniste itp, moze dlatego, ze (tylko dla zabawy!!) słucham Radia Maryja i ciezszego brzmienia, niz ta banda maniakow popu i hip hiopu bez wlasnego zdania,. niezdolna do zadnej spontanicznosci i zabawy, ktora nie obraza innych.

co do nazistow, po prostu ich nie nawidze. nigdy nikogo nie obrazalem z powodu jego pochodzenia czy pogladow. nie mialem wiele takich okazji, ale staram sie tego nie robic, chyba ze juz przesadza ze swymi pogladami (np jest nazista), czy twierdzi, ze PiS jest czysty jak krysztal ( sam potrafie dostrzec wady opozycji)

wezcie sobie to do serca
To już były góry. Roztaczały się przed nim nagie zbocza i przepastrne otchłanie. Miał wrażenie, że w tym rozległym pustkowiu kryje się głęboka prawda o naszej planecie. Naga, jaskrawa, nieskazitelna, która zawsze opierała się woli człowieka

dziecko Jarocin
Ekspert
Joana

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Wto Lut 06, 2007 12:40   

mam taką naszywkę:) no i właśnie... nie mam nic do innego koloru skóry ja myślę racjonalnie. Black power też istnieje pamiętaj o tym

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Wto Lut 06, 2007 16:02   

Black power też istnieje pamiętaj o tym

Taa, istnieje... Ale jak czarny obije białego na śmierć w czarnej dzielnicy to nikt tego nie nazwie rasizmem. I potem są takie przeboje jak we Francji gdzie sobie "francuzi" manifestowali paląc samochody itd.

Ja się podpisuję pod tym znakiem.

makowa_panienka 
Specjalista
Gibka i niewywrotna

Wysłany: Wto Lut 06, 2007 16:38   

von Bentschen napisał/a:
Ale jak czarny obije białego na śmierć w czarnej dzielnicy to nikt tego nie nazwie rasizmem.

Każdy rozsądny stwierdzi, że to rasizm.

Ale prawda jest taka, że z czarnych robią ofiary, a oni sami tacy święci nie są.

Gość

Wysłany: Czw Lut 08, 2007 16:33   

mam tylko nadzieje, ze chora White Power nie bedzie sie juz scierac z Black Power,

chociaz w Francji mamy juz do czynienia z rasizmem w wersji murzynskiej

dziecko Jarocin
Ekspert
Joana

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 07:22   

wiecie w ogóle jak w USA biały zabije czarnego to wielka afera a jak czarny zabije białego to próbują uniknąć sądu żeby nie pomyśleli że USA to rasiści. Wszystko zamiast zmierzac w dobra stronę zmierza w złą. Kto by sie nie wkurzył jakby jakiś koleś czarny zabił twoja rodzine i nie dostał by za to nic? właśnie z tego rodzi sie rasizm i nienawiść dla czarnych.

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 08:59   

dziecko Jarocin, nie zapedzaj sie moze na klimaty rasizmu ;) grząski temat, albo stworz oddzielny topic.

Odpowiedz do tematu