|
podwórko+alkohol • Cokolwiek |
| Autor |
Wiadomość |
Voodoo
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 21:14 podwórko+alkohol
|
|
|
Niedawno zauwazylem ze na moim podworku jak nie ma alkoholu itd:P nie ma nic do roboty spotykam sie z kumplami i jak nie imprezujemy to kazdy zamula. Moim zdanie sa to juz pierwsze objawy uzaleznienia. Czasami zastanawiam sie czy jest sens przyjazdu na weekend ze studiow do domu:))) jak i tak wiem co bedzie grane monotonia wrecz. Czy u was tez tak jest ? Rozumiem czlowiek mlody to sie bawi ale bez przesady czy oni nie widza pozatym swiata. Albo to ja juz sie starzeje musze poszukac dziewczyny )) 1miech fajnie a pozniej zacznie sie marudzenie i z mila checia bede wracal na stare smieci jak mam sluchac jej hehe :D:D:D |
|
|
|
 |
Moris
Zagłębie Komandosów

|
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 21:35
|
|
|
monotonia to fakt... z czasem się objawia w każdym towarzystwie ( tak sądze),.
U nas na amfiteatrze jak dorośliśmy to zawzse był alkohol, zdarzały się pojedyńcze jednostki co w danych dniach sobie stopowały, ale zawsze alkohol był i zawsze coś się działo, więc może trudno określić co by było gdyby nie było tego alkoholu. no może na kacu leżąc bez piwa na trawie fajne dziwne rzeczy sie wymyśla ale tak to niewiadomo co by było... bo jak już było ze nie było alkoholu to kombinowało się ściepe, żebry czy co innego by ten alkohol jednak mimo wszystko tam się pojawił... i jakieś takie to życie. |
_________________ Tanie Wina są coraz lepszem, A coraz mniej ludzi je pije... ?
 |
|
|
|
 |
von Bentschen
Alkus Tangens

|
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 21:38
|
|
|
| Ano niestety, młodzi w wyniku takiego, a nie innego stylu obecnego życia popadają w tego typu problemy jak np. niemoc zabawy bez używek. Ja wracam do domu żeby się wyspać i najeść i co by pobyć troszkę ze starszymi. |
_________________ I'll answer my fears by the blow of my axe!!!
Kampf ist unser letzte Kamerad!!!
 |
|
|
|
 |
Voodoo
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 21:51
|
|
|
tylko ze moje oczy zauważyły dużo więcej bo sa osoby które umieją się bawić nie odkładając inne rzeczy na bok np. nauka a sa takie ktore juz zaczynaja sie staczac (mam nadzieje ze sie myle) (rzucily szkole all kase praktycznie przepijaja 90% bo 10 na faje) i tu 2 pytanie czy u was tez tak jest ? |
| Ostatnio zmieniony przez von Bentschen Pią Lut 15, 2008 11:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
von Bentschen
Alkus Tangens

|
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 11:18
|
|
|
| Ano jest. I obawiam się, że ten proces się pogłębia. A największy problem jest w tym, że taka sytuację już prawie nie da się odkręcić. Potrzebna by była silna interwencja władz państwa. W końcu mamy jedne z najtańszych papierosów w Europie. Wódka tez jest u nas tania. To niestety napędza taki tryb życia młodych. |
 |
|
|
|
 |
Bejb
Ekspert Jabollissimus

|
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 20:22
|
|
|
| von Bentschen napisał/a: | | Potrzebna by była silna interwencja władz państwa. W końcu mamy jedne z najtańszych papierosów w Europie. Wódka tez jest u nas tania. To niestety napędza taki tryb życia młodych. |
Tylko nie w taki sposób!!! Przecież podwyżka akcyzy to biznes na melinach, i przemyt.
Jedyne lekarstwo to praca - pod przymusem - to jest jedyny środek resocjalizujący. Nie ma innych. (Dziwnie się czuję wiedząc, że to takie oczywiste... tylko w mowie... Brrr... ) |
|
|
|
 |
von Bentschen
Alkus Tangens

|
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 21:40
|
|
|
| Tak zaraz wszyscy nie zaczną kupować przemycanych fajek. Poza tym jest jedna rzecz, którą trzeba zauważyć. Problem sprzedaży niepełnoletnim. Bo jak widać przepisy obecne nie wystarczają. |
 |
|
|
|
 |
Bejb
Ekspert Jabollissimus

|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 01:21
|
|
|
Przepisów jest za dużo! Jakby było ich mniej - nie trzeba byłoby ich obchodzic. A tak licencja jest droga, podatki skomplikowane, a na księgowośc trzeba zarobic.
A te przepisy, które są wystarczyłyby pod warunkiem ich egzekwowania należytego. |
|
|
|
 |
kaerpe
Nowicjusz

|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 14:15
|
|
|
| von Bentschen napisał/a: | | Problem sprzedaży niepełnoletnim. Bo jak widać przepisy obecne nie wystarczają. |
Z tym jest akurat różnie. Sprzedawcy już nie chca ludziom bez dowodu sprzedawać alkoholu, bo się boją - trochę inaczej jest na wsi, przynajmniej tam gdzie ja swego czasu bywałem. Ale zawsze znajdzie się ktoś z dwodem albo jakis mił starszy pan i dzieciak nie ma żadnego problemu z kupnem. |
|
|
|
 |
|