Wina wino forum Wina wino forumForum winiarskieWina wino forum Wina wino forum
Użytkownik:   Hasło:
Powrót do portalu - Winka.net

Poprzedni temat «» Następny temat
Acid Drinkers • Muzyka
Autor Wiadomość
Grazy 
Ekspert

Wysłany: Pon Cze 18, 2007 11:21   
Acid Drinkers

Nie dość że fajna nazwa, to jeszcze muza jest super! Jestem ich fanem od jakiegoś czasu, bo za bardzo nie siedze w naszej krajowej muzyce. Słucham sobie właśnie albumu Infernal Connection z '94 roku.. normalnie poezja :D żałuje bardzo że mnie nie było na ich koncercie pare miesięcy temu.. a miałem tak blisko :/

Co o nich myślicie, słuchacie?

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Pon Cze 18, 2007 12:43   

Ooo kwasożłopy graja pozadna muzyczke. Uwielbiam kilka kawalkow a najbardziej Pizza Driver, nie wiem z ktorej plyty ale troszke lat ma.

Ta gitarka mnie normalnie rozpierd...a, az sobie zapuscilem teraz ;)

No i hobby mieli panowie podobne co i my.
Nie wiem czy ogladaliscie wywiad z Titusem u Wojewodzkiego, Kubus polal mu winko do kubka i Titus sobie pil podczas rozmowy. Hehe, chociaz nie jest jakims jeba... hipokryta.
Z tego co pamietam mieli Zubra i Komandosa w programie ;)

I'm in love with rock 'n' roll, satisfies my soul

makowa_panienka 
Specjalista
Gibka i niewywrotna

Wysłany: Pon Cze 18, 2007 14:56   

Tak, grają nieźle. Tytułami nie operuję, ale generalnie lubię większość ich kawałków. No i Wielkopolanie! Moja duma! :) Może też sobie zaraz zapuszczę, bo dawno ich nie słuchałam.

holee napisał/a:
Kubus polal mu winko do kubka i Titus sobie pil podczas rozmowy
A tego to nie wiedziałam. :D

Grazy 
Ekspert

Wysłany: Pon Cze 18, 2007 16:32   

no to polecam zobaczyć

cz1 - http://youtube.com/watch?v=tNJtezBJZeE

cz2 - http://youtube.com/watch?v=uQKSIvcnvj8

cz3 - http://youtube.com/watch?v=8PEC0hyVMno

cz4 - http://youtube.com/watch?v=pSDpDj9XNzY

lorien 
Specjalista
the rainmaker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 00:54   

Dobrze chlopaki graja ;D Nie znam dokladnie ich tworczosci, ale to co slyszalam przypadlo mi do gustu (;

gkilianski 
Zaawansowany

Wysłany: Pią Lip 20, 2007 19:34   

Cytat:
Powstali tak jakoś po wojnie w Poznaniu. Grupa szturmowa wykształciła się z inicjatywy Titusa (dla znajomych Titus) i Litzy (dla szerszej publiczności pan w dredach z black metalowej formacji Arka Noego.) Później dobiegł do nich Popkorn i na końcu nijaki Ślimak – nie mylić ze ślimakiem. Zespół rozwijał się prężnie, więc kupili sobie instrumenty muzyczne i zaczeli grać. No i tak grając, grając i grając około zdrowych ponad 15 lat wyprodukowali swoim potem, wysiłkiem i walką z kacem 14 płyt.

Jak każdy zespół grają muzykę. W tym przypadku jest to kalifornijski trasz metal połączony z brytyjskim death metalem i chińskim okrzykiem bojowym. Ta zacna muzyka jest spontaniczna i żywiołowa, co najlepiej uzmysławia nam utwór Midnight Visitor, a dowód zrozumiałość tekstów o każdej porze dnia i nocy przedstawia nam Yahoo.

Teraźniejszy skład zespołu jest prawie taki sam, jak na początku. Gitarzyści sobie odchodzili, a reszta dostawała zmarszczek. Przez zespół przetoczyła się Perła no i Lipa (bez miodu). Teraz w roli gitarzysty siedzi Olass, który nie lubi jak się mówi na niego Ollas. Zespół został wyróżniony wieloma nagrodami, w tym Złotym Bączkiem za udział w przystanku Dżizys. W wielu koncertach w których brali udział, przede wszystkim jako support. Najczęściej grali lepiej od gwiazdy wieczoru i dlatego coraz mniej się o nich słyszy.

Ostatnio kwasopijcy zajęli się zwiedzaniem kraju podczas trasy koncertowej. Chcieli wejść do studia ale mieli brudne buty i niestety ich nie wpuszczono.

Kariera zespołu rozkwita niczym pączek mleczu. W kraju mało osób zwraca uwagę na ich muzykę, a zagranicą jeszcze mniej. W latach dziewięćdziesiątych ubiegłego stulecia dumnie reprezentowali nurt muzyczny, ale jak zbudowano tamę na Wiśle, zdało się to na nic.

Wino to światło słońca uwięzione w wodzie.

Grazy 
Ekspert

Wysłany: Pią Lip 20, 2007 20:19   

ale fajna biografia :D

makowa_panienka 
Specjalista
Gibka i niewywrotna

Wysłany: Sro Lip 25, 2007 10:36   

Zaczerpnięte z oficjalnej?
Poczucie humoru to oni mają zaiste ;)

Grazy 
Ekspert

Wysłany: Sro Lip 25, 2007 11:47   

a jak ktoś sie wybiera na Broodstock to bedzie fajny koncert Acidów z okazji ich 18 rocznicy istnienia (w sumie tylko po to jade)

Odpowiedz do tematu