Otwarty przez: holee Wto Lut 19, 2008 22:51 |
Punk rock • Muzyka |
| Autor |
Wiadomość |
Stokrotka
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 21:00
|
|
|
| makowa_panienka napisał/a: | holee napisał/a:
Nie przesadzaj ze dzialaja szeroko bo jakos pierwszy raz o nich slysze, to ze w Poznaniu pogrywaja i w okolicach to nie znaczy jest gra szeroko
Grają również poza obrębem wielkopolski. |
ano, grają, grają, świetny zespół, mimo, że nie przepadam za damskimi wokalami, to kobieta daje rade.
| Telemah napisał/a: | 6.To że ktoś słucha punk-rocka (lub to co inni uważają za punk-rock) to nie znaczy że
jest punkiem/ chce aby go za takiego uważać.... |
o właśnie! święte słowa. 'nie jestem punkiem i nigdy nie byłem, i nigdy tego przed wami nie krylem, nie jestem punkiem, co nie oznacza, że nie popieram, lub mi uwłacza' ; ). ja właśnie tylko słucham, jeżdże na koncerty, ale nie chcę się utożsamiać, nie mogę się utożsamiać z grupkami rozochoconych nastolatek, noszących araszmatki do kościoła i jeżdżących na łutstok, żeby stracić dziewictwo.
| Telemah napisał/a: | Ps.Tak czy owak trzeba być chorym psychicznie żeby słuchać RAC-u , bo to syf jakich mało
ta muzyka propaguje tylko nienawiść , nabija mózgi g_wnem |
noo bez przesady. Niektóre kawałki są po prostu świetne. a poza tym kurde, to, że słucham o białej dumie tzn, że to popieram?
nie wiem, czy kojarzycie Cymesa, w utworze Mamo Tato; on genialnie przedstawił esencję łajtpaueru ;>
| Telemah napisał/a: | Co do ludzików spod znaku Oi! to trzeba uważać gdyż wśród nich są sprytnie
zakamuflowane naziolki..... |
[najpierw przeczytałam "niziołki" ;d i takie wtf ^^.] nie no. Oi! wg mnie jest najlepszym rozwiązaniem, złotym środkiem, między skrajnym anarcho punkiem i RACem. i właśnie tego słucham najwięcej, ideologia też szczytna. pamiętam, jak to coraz popularniejsze się robiło w moich kręgach, to kumpel, jak np coś mi opowiadał, to zawsze tak śmiesznie podkreślał "mój przyjaciel skinhhead zrobił coś tam, coś tam" ^^. |
_________________ Nie masz siły w kroku? Znajdziesz ją w Punk Rocku. |
|
|
|
 |
sepin
Nowicjusz ];p

|
Wysłany: Nie Lip 27, 2008 22:34
|
|
|
a ja tam lubie punkow;p Slucham Siekiery, Arii,Dezertera itp |
_________________ ];p |
|
|
|
 |
zyga
Nowicjusz

|
Wysłany: Pią Sty 16, 2009 21:28
|
|
|
| witam stare dobre czasy mi sie wspominją zna ktoś The Bill , Wańka Wstanka Para Wino a najbardzie to kocham KSU stare dobre czasy mi sie wracają z Ustrzyk G a zwłaszcza Wetliny i słynne Rancho oj działo sie wino szlenstwo |
|
|
|
 |
Grazy
Ekspert

|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 17:22
|
|
|
wycofuje to co pisałem na początku, bo obecnie nie trawie punka, nudzi mnie |
|
 |
Wojtas
Specjalista

|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 22:37
|
|
|
Pamietam jak bylem mlody to bardzo jaralem sie The Offspring, to bylo jeszcze w czasie jak ich klipy lecialy w tv w takim programie '30 ton' na dwojce. Polskiego punka nigdy specjalnie nie lubilem, chociaz jest kilka dobrych polskich kawałków oczywiscie.
Ostatnio ten mi wpadł w ucho:
http://www.youtube.com/watch?v=w3Wc-U28Hhk |
_________________ Nothin´ lasts forever |
|
|
|
 |
holee
Acid Drinker

|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 22:58
|
|
|
Mi się kojarzy Offspring z późniejszymi latami, jak na początku słuchali ich skejci. Mieli taki fajny nawet kawałek, zwał się zdaje się Self Eastem (?) czy jakoś tak.
Punkiem bym tego nie nazwał. |
|
|
 |
Wojtas
Specjalista

|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 23:37
|
|
|
| Offspring zaczeli grac jeszcze pod koniec lat 80, maja spory wklad w rozwoj amerykanskiego punka. To ze tam sluchali ich skejci wynika z tego, ze tam u nich skejci sluchaja wlasnie rocka i punka, a nie białych murzynów jak u nas. Nie pamietam, zeby u mnie kiedys skejci sluchali offspringa. |
_________________ Nothin´ lasts forever |
|
|
|
 |
Grazy
Ekspert

|
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 16:17
|
|
|
| holee napisał/a: | Mi się kojarzy Offspring z późniejszymi latami, jak na początku słuchali ich skejci. Mieli taki fajny nawet kawałek, zwał się zdaje się Self Eastem (?) czy jakoś tak.
Punkiem bym tego nie nazwał. |
"self esteem"
To właśnie jest punk, tylko amerykański, tam się normalnie młodzież przy takiej muzyce bawi na imprezach, czego u nas nie ma. Dla nich punk to wesoła muza do zabawy, a u nas badziewie dla zbuntowanych małolatów którzy nie wiedzą co to dobra zabawa, tudzież źle ją interpretują. Na koncertach bawią się w tzw pogo, co dla mnie jest idiotyczne, wręcz zwierzęce zachowanie, bo nie wiem jak można nazwać dobrą zabawą kopanie się, odpychanie i napierdalanie pięściami, gdzie bez siniaków sie nie obejdzie, ale co kto lubi |
|
 |
holee
Acid Drinker

|
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 17:15
|
|
|
| Cytat: | | Dla nich punk to wesoła muza do zabawy, a u nas badziewie dla zbuntowanych małolatów |
Może tak i jest, ale przyczyną tego w naszym kraju był ustrój w jakim kiedyś żyliśmy. Muzyka punkowa była dla osób, które nie godzą się z otaczającą ich rzeczywistością - buntują się przeciwko temu co widzą w szkole, na ulicy oraz w domu.
Muzyka punkowa od zawsze była buntownicza. Nie sposób jest porównywać amerykańskiego punka z tym polskim - dwie różne bajki.
Dla punk to np. Sex Pistols, a nie jacyś ładni chłopcy z fajnymi fryzurkami. Bliżej temu będzie polskiemu punkowi jednak. A Offspring to melodyjny rock.
Oczywiście każdy ma swoje zdanie i nikomu nie zamierzam nic narzucać Tak ja to pojmuję.
Pozdrawiam |
|
|
 |
Grazy
Ekspert

|
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 17:57
|
|
|
| No w sumie to racja. Bez porównania. |
|
 |
Rolex
Nowicjusz RoLeX

|
Wysłany: Sob Sie 01, 2009 00:50
|
|
|
raczej preferuje punk rock oraz rock:).;0 |
_________________ REX
 |
|
|
|
 |
Skrętny Jonasz
Ekspert Procentus walker

|
Wysłany: Sob Sie 01, 2009 12:04
|
|
|
| Gdzie wam młodzież teraz słucha punka?U mnie to dawno umarło tak samo jak spożywanie taniego wina,teraz jest badziewne techno i heinekeny.Czasem trafie na jednego kumpla co słucha punka ale tak to mało kto |
_________________ Nad szkołą napis widnieje,"szkoła uczy wychowuje" - potem wyrastają durnie |
|
|
|
 |
Bardock
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie Sie 02, 2009 20:22
|
|
|
Mało słucham punka, wolę metalcore/groove metal, ale The Bill jest konkretny, The Analogs także nie pogardzę. Słucham jeszcze Rise Against, ale to raczej nie punk. |
|
|
|
 |
|