|
Stare polskie punkowe kapele:) • Muzyka |
| Autor |
Wiadomość |
dziecko Jarocin
Ekspert Joana

|
Wysłany: Sob Sty 20, 2007 13:04 Stare polskie punkowe kapele:)
|
|
|
Taaak uwielbiam to gdy w głosnikach rozbrzmiewa niedokładny odgłos gitary basowej. Ogólnie uważam że stare polskie kapele punkowe kiedyś miały o czym śpiewać... teraz powstają piosenki typu" Rozjebałem się na drzewie", " Żółta skóra". Strasznie lubię Celę, Psy wojny, Siekiere, Zbombardowaną laleczkę, Republikę... matko tego jest tak dużo. Czasem jeszcze myślę sobie dlaczego ludzie w moim wieku powracają do takich starych punkowych zespołów a np hip hop szybko przemija, potrzebuje promocji i w ogóle propagandy ogromnej. Punkrock to co innego:) Wiem, że ta muzyka nigdy nie umrze:) |
_________________ "Życie jest jak alkohol, tylko że z życia ulatnia się młodość a z alkoholu procenty" |
|
|
|
 |
Moris
Zagłębie Komandosów

|
Wysłany: Sob Sty 20, 2007 14:00
|
|
|
TAk mądre słowa, i trzymam z wami Punkami
Jarocin jest taką mekką polskiego Punku, choć teraz to raczej wspomnienia które powracają
Ale jeszcze pamiętam, jako młody chłopczyk byłem w Jarocinie. Wizerunek tych wszyystkich Autostopowiczów, Narkomanów, ludzi jedzących suchy chelb siedząc przed kościołem...
Samego festivalu nie udało mi się zaliczyć bo, jako młody szczon nie dostałbym nigdy pozwolenia, ale został mi w pamięci wizerunek tych prawdziwych Punków których miałem okazję zobaczyć...
PUNK NOT DEAD |
_________________ Tanie Wina są coraz lepszem, A coraz mniej ludzi je pije... ?
 |
|
|
|
 |
cavalegiani
Ekspert

|
Wysłany: Sob Sty 20, 2007 14:24
|
|
|
| Dobra byla kapela Wegetacja. Musze gdzies poszukac w domu starych kaset kopiowanych setki razy z kserowanymi okladkami... To byly czasy. |
_________________ Najlepszą nalewkę na świecie znam...
Nie jestem martwy, ani żywy. Jestem pijany i prawdziwy...
Otwieram, skosztuję: smak pokusy nęci. Wlewam ją do gardła, zaraz mnie pokręci... |
|
|
|
 |
hook
Zaawansowany

|
Wysłany: Sob Sty 20, 2007 14:53
|
|
|
Chodzicie do szkoły, po szkole z dziewczyna
Kazdy jest wesoly i nadrabia miną
Nuda - to jest nuda
Defekt Muzgó - punk taki jak zapamiętałem... a teraz? teraz jest to niszowa muzyka. |
|
|
|
 |
winiak
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob Sty 20, 2007 15:08
|
|
|
Ja zostałam praktycznie wychowana na takich rytmach, aczkolwiek ostatnio rzadko słucham, ale bardzo lubię i nigdy chyba nie przestane |
_________________ LEAVE ME ALONE ! ! ! |
|
|
|
 |
holee
Acid Drinker

|
Wysłany: Sob Sty 20, 2007 17:09
|
|
|
Ehh, bylo bylo. Ale kiedy to bylo ? łojojoj Starsznie dawno. Musze sobie kiedys powypalac na mp3 stare kawalki. Mi pamietam strasznie sie podobal Defekt Muzgó - Zjednoczona Europa - super kaseta, tylko nie moge znalezc na mp3. Wtedy to naprawde kazdy mogl spiewac bez talentu aby glosno i kontrowersyjnie. |
_________________ I'm in love with rock 'n' roll, satisfies my soul
 |
|
|
|
 |
Pan Artur
Zaawansowany

|
Wysłany: Sob Sty 20, 2007 21:46
|
|
|
| dziecko Jarocin napisał/a: | | " Rozjebałem się na drzewie", |
Zdarza mi się jak wracam z imprezy więc ma sens
Ps. Słucha ktoś RAC? |
|
|
|
 |
von Bentschen
Alkus Tangens

|
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 13:24
|
|
|
| Cytat: | | Ps. Słucha ktoś RAC? |
Tak, ja.
Odsyłam do dyskusji na temat Honoru o tutaj . |
_________________ I'll answer my fears by the blow of my axe!!!
Kampf ist unser letzte Kamerad!!!
 |
|
|
|
 |
lorien
Specjalista the rainmaker

|
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 09:49
|
|
|
jakos nigdy punka za bardzo nie sluchalam (; cho0ciaz teraz niektorzy mnie probuja naracać..ja tam wole moj rock i emotive metal |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 01:44 Re: Stare polskie punkowe kapele:)
|
|
|
| dziecko Jarocin napisał/a: | | Ogólnie uważam że stare polskie kapele punkowe kiedyś miały o czym śpiewać... teraz powstają piosenki typu" Rozjebałem się na drzewie", " Żółta skóra". Strasznie lubię Celę... |
TAK Cela to miala ambitne teksty
NO COMENT
raczej żenujace |
| Ostatnio zmieniony przez Moris Czw Lut 01, 2007 11:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
dziecko Jarocin
Ekspert Joana

|
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 13:29
|
|
|
| Gość napisał/a: | TAK Cela to miala ambitne teksty
NO COMENT
raczej żenujace
| sam jesteś żenujący. Ja tam lubię cele i bardzo mi sie podoba. |
_________________ "Życie jest jak alkohol, tylko że z życia ulatnia się młodość a z alkoholu procenty" |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 15:18
|
|
|
| dziecko Jarocin napisał/a: | | sam jesteś żenujący. Ja tam lubię cele i bardzo mi sie podoba. |
argumenty poprosze
a ode mnie to dodam tylko pfi! a raczej oi! PFI |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 15:20
|
|
|
| i moze powiedz mi o czym tak absorbujacym cela spiewala (oczywiscie poza rzygami na scianie) |
|
|
|
 |
dziecko Jarocin
Ekspert Joana

|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 09:41
|
|
|
| Celę lubię za to że śpiewali o swoich przeżyciach( bo tak to trzeba nazwać) poza tym w muzyce nie liczą sie tylko teksty ale też melodia!!!!! a zreszta co ci toi przeszkadza o co ci chodzi koleś. Jedne kapele lubi sie za teksty inne za melodie jeszcze inne za to i za to a ty brynczysz jak niew wiem co. Nie bój się, mnie to nie razi, ale proszę argument: jestreś ograniczony, ograniczony pojedyńczymi ideologiami które wg ciebier nie mogą się łączyć owszem może i nie mogą ale wtedy powstaje nowa ideologia a nie tak jak ty myślisz. ale co ci tłumaczyć będę. |
|
|
|
 |
makowa_panienka
Specjalista Gibka i niewywrotna

|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 12:37
|
|
|
| dziecko Jarocin napisał/a: | | poza tym w muzyce nie liczą sie tylko teksty ale też melodia!!!!! |
no ok. jednakże sądzę, że obydwa te czynniki są na równi i oba decydują o wartości piosenki. |
_________________ Bujać to my, a nie nas, panowie szlachta.
 |
|
|
|
 |
|