300 |
Autor |
Wiadomość |
von Bentschen
Alkus Tangens

|
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 10:15
|
|
|
Ostatni dobry film historyczny jaki widziałem to był "Yamato", produkcji japońskiej. Ojciec jednego dnia przyniósł płytę DVD z jakiejś gazety to sobie obejrzałem. Nie jest to co prawda starożytność, ale II Wojna Światowa, lecz i tak polecam. Zwłaszcza jak ktoś interesuje się marynarką wojenną (dla niewtajemniczonych - Yamato był największym okrętem wojennym II WŚ, jak nie największym w historii, wyłączając naturalnie lotniskowce). |
_________________ I'll answer my fears by the blow of my axe!!!
Kampf ist unser letzte Kamerad!!!
 |
|
|
|
 |
Hasiu
Specjalista Filozof Naczelny

|
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 11:32
|
|
|
Dla mnie najlepsze są filmy wojenne starego typu.. Chodzi o te bez tych takich "wybuchów" itp.. Nie są one aż tak realistycznie pokazane, ale aktorzy, którzy w nich grali włożyli w to całe swoje serce i umiejętności, żeby tak właśnie to wyglądało.. Podobają mi się też oczywiście te nowe produkcje, ale tamte mają tą... duszę..
A co do filmu 300.. Oglądałem, ale żeby jakoś szczególnie mi sie podobał? Był fajny, ale czy powalający? Jak dla mnie troszkę za bardzo spicowany, ale jest ok! |
|
|
|
 |
michalwinny
Nowicjusz

|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 17:12
|
|
|
Ja też bardzo lubię filmy historyczne. 300 nie widziałem, ale nadrobię niebawem filmowe zaległości to wtedy obejrzę. Przyłączam się do stwierdzenia że denerwujące są w tych filmach
lśniące bielusieńkie zęby bohaterów. Mnie denerwują jeszcze czyste stroje, chorągwie, zadbane, czyste wnętrza komnat i ogólnie spektakularnie prezentujące się zamki. Do tego przykładne utrzymane w czystości miasta i wsie. Przecież wiadomo że tak nie było. Są oczywiście filmy w których np. średniowiecze zostało przedstawione w bardzo realistyczny sposób. Przykładem może być film Larsa Von triera "Medea". Przegniłe komnaty brudne stroje bohaterów. Z ekranu bije smród i zgnilizna. Wiarygodnie dawne czasy przedstawiają też twórcy Monty Pythona. |
|
|
|
 |
Krzysio
Nowicjusz

|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 21:50
|
|
|
hmm film filmem ja jestem w bractwie historycznym i zapewniam was przezycia na polu bitwy sa o wiele lepsze niz w rakcie ogladania tagiego filmu poszukajcie w waszym miescie, w pawie kazdym wiekszym czy mniejszym miescie istnieje jkakies bractwo a przygody z nim zwiazame sa poprostu nie do opisania |
|
|
|
 |
von Bentschen
Alkus Tangens

|
Wysłany: Nie Kwi 13, 2008 12:03
|
|
|
michalwinny napisał/a: | Ja też bardzo lubię filmy historyczne. 300 nie widziałem, ale nadrobię niebawem filmowe |
Pisałem już, 300 ma z historią tyle wspólnego co ja z Międzynarodowym Stowarzyszeniem Gedeonitów.
O film, który pokazuje prawdziwą (a przynajmniej to, co uważamy za prawdziwą) historię jest niewiele. Takie filmy byłyby zbyt nudne dla większości ludzi. |
_________________ I'll answer my fears by the blow of my axe!!!
Kampf ist unser letzte Kamerad!!!
 |
|
|
|
 |
zUe dazy
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie Kwi 13, 2008 13:30
|
|
|
Z bractwami wszystko fajnie i w ogóle, tylko bez kasy i czasu nie ma co się na to porywać;/ i nie jest to raczej jednorazowa inwestycja, bo sprzęt się psuje, moja sztaba wygląda teraz jak puzzle:P.
Co do filmu to 300 akurat mnie wybitnie nudziło, postacie takie bezpłciowe, wyciągające jabłka nie wiadomo skąd, bo togi kieszeni nie miały^^. I jak wspomniano wyżej film jak już może być ewentualnie w drodze największego wyjątku histeryczny.
Inne filmy o tematyce "historycznej" które mi się mimo wszystko podobały (bo jednak lubię takie kino:)) to:
-Braveheart - za brud, smród, krew i facetów w spódniczkach z niewydepilowanymi nogami.
-Królestwo niebieskie- Pomijając niektóre sztuczne do bolu postacie, to fajny klimacik i muzyczka |
_________________ Picia nie należy rzucać na trzeźwo. Bo jeśli się rzuca na trzeźwo, to można zapamiętać, gdzie się rzuciło, i tam wrócić |
|
|
|
 |
Krzysio
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie Kwi 13, 2008 15:56
|
|
|
zUe dazy, faceci w spodniczkach z niewydepilowanymi nogami powiadasz:D:D ja bym wolal kobitki w mini z wydepilowanymi nogami:D |
|
|
|
 |
kaerpe
Nowicjusz

|
Wysłany: Śro Kwi 16, 2008 19:40
|
|
|
jeśli chodzi o filmy wojenne to ja wolę czasy nowsze - 9 kompania (polecam), Stalingrad, mniej więcej w tym stylu (cholera, skleroza, tytułów więcej nie pamiętam...) |
|
|
|
 |
Grochu
Ekspert Grochuuu

|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 22:00
|
|
|
Bathory dobry film, polecam |
_________________ "na świecie jeszcze, lecz już nie dla świata, cóż to za człowiek?- Umarły" |
|
|
|
 |
gryzka
Nowicjusz

|
Wysłany: Pią Paź 02, 2009 16:10
|
|
|
Na poczatku troche sceptycznie podeszłam do tego filmu ale finał był super. Bardzo podoba mi sie 300. |
|
|
|
 |
|