|
300 • Film |
| Autor |
Wiadomość |
holee
Acid Drinker

|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 11:05 300
|
|
|
Lubicie takie filmy ? Ja wczoraj do snu zapuscilem sobie 300. Fajny film, nawet bardzo, troche bajkowaty bo kolesie walczyli z roznymi dziwilagami typu Niesmiertleni ale ogolnie film godby obejrzenia.
Uwielbiam tego typu filmy (300, Gladiator, Krol Artur, Krolestwo Niebieskie...), historyczno przygodowe. Jednak kiedys to byly czasy, liczyl sie honor, sprawiedliwosc, odwaga, mestwo itd. , teraz to te cechy zanikaja a nie powinny. |
_________________ I'm in love with rock 'n' roll, satisfies my soul
 |
|
|
|
 |
hook
Zaawansowany

|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 20:56
|
|
|
Byłeś w kinie na 300? czy może obejrzałeś gdzieś indziej;)
Ja uwielbiam takie kino, walki na miecze.. super sie to oglada. |
|
|
|
 |
xiunia3
Nowicjusz lis xdD

|
Wysłany: Sob Mar 24, 2007 09:44
|
|
|
| Ta realia tamtego świta są super . Nie to co teraz . Choć pewnie oni twierdzili , że przyszłość będzie lepsza . Ale sie wieśniaki zawiedli ... xdD |
_________________ A kiedy jest mi źle kłody na każdym kroku jednego czego chce mieć Cię przy sobie z boku ....
..... xdD |
|
|
|
 |
makowa_panienka
Specjalista Gibka i niewywrotna

|
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 11:28
|
|
|
Wiecie, co mnie denerwuje w filmach hisotrycznych?
olśniewająco białe zęby głównych bohaterów i ich czyściutkie mordeczki.
A sceny batalistyczne zaiste niesamowite. |
_________________ Bujać to my, a nie nas, panowie szlachta.
 |
|
|
|
 |
xiunia3
Nowicjusz lis xdD

|
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 11:33
|
|
|
| Ta Ciekawe czym oni te zęby myli w tamtych czasch ?? Ale mi tam sie bardziej podoba Polska za czasów pitnego miodu . Słodki trunek dostępny wszędzie . Nie to co teraz ... |
_________________ A kiedy jest mi źle kłody na każdym kroku jednego czego chce mieć Cię przy sobie z boku ....
..... xdD |
|
|
|
 |
ksenomorf
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 17:28
|
|
|
Film zaiste genialny... chociaz kopia jaka ogladalem nie nalezala do najlepszych
A co do zebow... to... juz kilka wiekow p.n.e nasi pra, pra szczurowie czyscili zabki trzcina cukrowa albo bambusem |
_________________ Jabole nie zostały stworzone dla ludzi nie potrafiacych sobie poradzic z rzeczywistoscia - Rzeczywistosc zostala stworzona dla ludzi nie radzacych sobie z jabolami |
|
|
|
 |
konfliktowy joe
Zaawansowany homo chlorensis

|
Wysłany: Pon Mar 26, 2007 05:44
|
|
|
| makowa_panienka napisał/a: | | Wiecie, co mnie denerwuje w filmach hisotrycznych? |
Nie no, ten film nie jest historyczny- to jest film na bazie komiksu, który tylko wykorzystuje i to lużno wątki historyczne.
Inna sprawa ze jak dla mnie genialny, troche przerysowane wątki i postacie ale chyba o to twórcą chodziło
Sceny walki nie wiem jak wam ale mi kojarzą się z baletem, dostojne i majestatyczne...
"THIS IS SPARTA" |
|
|
|
 |
holee
Acid Drinker

|
Wysłany: Pon Mar 26, 2007 11:59
|
|
|
| Cos z historia ma wspolnego jednak. Wedlug mnie nawet sporo, chodzi mi oczywiscie o ogolny zarys bitwy pod Termopilami. Film holywoodzki to wiadomo, ze jest przejaskrawiony. |
 |
|
|
|
 |
makowa_panienka
Specjalista Gibka i niewywrotna

|
Wysłany: Pon Mar 26, 2007 20:59
|
|
|
| konfliktowy joe napisał/a: | | wątki historyczne. |
Co chyba nie znaczy, że może tak sobie naginać pewne rzeczy, no nie?
Zresztą, mówiłam tu ogólnie o filmach historycznych, niekoniecznie o "300". |
_________________ Bujać to my, a nie nas, panowie szlachta.
 |
|
|
|
 |
von Bentschen
Alkus Tangens

|
Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 08:59
|
|
|
Ja 300 ściągam już 2 tydzień i jak na dzień dzisiejszy mam tylko 50%. Co do filmów historycznych to, nie oszukujmy się, kino amerykańskie takich nam nie dostarcza. Obawiam się, że fani filmów historycznych muszą liczyć na europejską kinematografię.
Z wymienionych filmów w pierwszym poście najbardziej podobało mi się "Królestwo niebieskie", zaś o "Królu Arturze" to nie będę się nawet wypowiadać.
No ale to oczywiście moje zdanie. |
_________________ I'll answer my fears by the blow of my axe!!!
Kampf ist unser letzte Kamerad!!!
 |
|
|
|
 |
cieciu
Zaawansowany

|
Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 10:45
|
|
|
| Ja tam sie na kinie nie wyznaje specjalnie do kina kasy nie mam żeby odwiedzać je częściej niż raz do roku. A ściągać też mi sie nigdy nie chce czasem jeśli mi naprawde zależy no a 300 to faktycznie w sumie bym sobie obejrzał. |
_________________ Wina Ostrowina to sama Witamina |
| Ostatnio zmieniony przez von Bentschen Pon Kwi 09, 2007 19:19, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
holee
Acid Drinker

|
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 18:56
|
|
|
Dla Panow w mundurach - zaznaczamy, ze my filmy to tylko w kinach i na diwidi ogladamy. Zeby pozniej nie bylo |
 |
|
|
|
 |
Jama
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 14:00
|
|
|
| jak dla mnie ten film to porażka, oddaje tylko mestwo, odwagę kunszt Spartan, nie oddaje realiów, tak jak robi to na przykład "Troja" |
_________________ gazy, gazy trunek bez skazy........
http://travian.interia.pl/?uc=pl3_24280 UWAGA to uzależnia i ot nawet bardzo, więc jak nie radzisz sobie z obecnymi uzależnieniami to wchodzisz tu na własne ryzyko |
|
|
|
 |
von Bentschen
Alkus Tangens

|
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 14:46
|
|
|
| Jama napisał/a: | | nie oddaje realiów, tak jak robi to na przykład "Troja" |
Koleś, jeśli myślisz, że "Troja" oddawała jakiekolwiek realia to odradzam zdawanie matury z historii. |
_________________ I'll answer my fears by the blow of my axe!!!
Kampf ist unser letzte Kamerad!!!
 |
|
|
|
 |
Piotrek
Nowicjusz

|
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 10:08
|
|
|
Uwielbiam filmy historyczne, ostatnie produkcje dostarczają nam tylko głównie doskonałych efektów rozmijających się w dużej mierze z faktami badż przedstawiającymi je w sposób tylko bliski prawdzie. Ostatnio najblizej prawdy historycznej najlepsze były Braveheart, mozna podciagnąc jeszcze Aleksandra oraz Hannibala którego w Polsce w ogóle nie było.
300 widziałem, jak dla mnie doskonały film, komiksowy co prawda ale po części oddaje przejaskrawioną ale jednak prawdę historyczną. Pod Termopilami obecnie góruje wspaniały pomnik Leonidasa
Królestwo Niebieskie - tez niezły film, wszystkie postacie tam sa autentyczne ale...ale rozmijają się w rzeczywistości gdyz wiele wydarzeń ukazanych w jednym okresie w filmie tak naprawdę miały szerszy zasięg czasowy - po prostu jedne osoby nigdy nie spotkały się z drugimi.
Ostatnio widziałem film "Pathfinder" (Tropiciel) - rzecz o spotkaniu Wikingów z Indianami, efekty fajne, dobra zabawa ale ile w tym prawdy historycznej - nie wiadomo No, moze poza faktem że wikingowie faktycznie do Ameryki dopłynęli
A, byłbym zapomniał-dobry film - Apocalypto |
|
|
|
 |
|