Wina wino forum Wina wino forumForum winiarskieWina wino forum Wina wino forum
Użytkownik:   Hasło:
Powrót do portalu - Winka.net

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra pijacka • Gry
Autor Wiadomość
holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 12:34   
Gra pijacka

Witam;

Znalazlem fajna gre w sam raz dla nas ;) Duzo nie trzeba, pare osob i korkow po winie jako pionki, no i oczywiscie alkohol.

http://www.aspx.pl/gra.jpg

POzdrawiam

I'm in love with rock 'n' roll, satisfies my soul

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Pią Sie 31, 2007 12:46   

Łee kurka. Pełen wypas! Już sobie zapisałem plik, będzie trzeba drukować i zagrać. Tylko, że im więcej graczy tym większe niebezpieczeństwo zgonu :wink: . No i mozna czasem rano nie pamiętać, że się wygrało. :grin:

AgrosDrinker 
Ekspert

Wysłany: Pią Sie 31, 2007 16:13   

Mocna rzecz tylko nie jestem pewien czy dotarłbym do końca no gdyby po pół kieliszka lać to może... :smile: No i ja straszne kłopoty mam z czytaniem po pijaku heh na pewno by mi ściemniali że wypadło "pijesz 5x".

NEVERMORE!!

http://www.youtube.com/watch?v=XxUm1hzYWCA

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Pią Sie 31, 2007 19:51   

Hm... Zrobiłem taką 'symulację'. Kulałem kostką i zliczałem ile kielichów musiałbym wypić. Przyjąłem standardowe kieliszki 25 ml. Wyszło mi, że musiałbym wypić koło pół litra wódki. Ale warto zauważyć, że kulałem tylko dla siebie, a przecież normalnie kulaliby jeszcze pozostali gracze, więc wypiłoby się więcej. No i tu się gra w sumie bez przerw. Więc musiałbym wypić ponad 0,5 litra w około 0,5-1 godziny... Poległbym...

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 21:23   

Gra dla twardych, nie ma co, o ile w ogole ktos by byl w stanie ja wygrac.

cavalegiani 
Ekspert

Wysłany: Pią Sie 31, 2007 21:59   

Uuuuu! Niezla giera. Trzeba by kiedys sprobowac.

makowa_panienka 
Specjalista
Gibka i niewywrotna

Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 19:23   

Tego to by chyba nawet Pudzian nie przetrzymał... O_O
Serio gra dla twardziochów. Jeśli miałabym w to grać, to chyba bym zamieniła wódkę na jakiś inny trunek - słabszy, bo 1/5 planszy chyba bym nie przetrwała...

Hasiu 
Ekspert
Filozof Naczelny

Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 09:38   

Osz kurka blada..

makowa_panienka napisał/a:
Tego to by chyba nawet Pudzian nie przetrzymał... O_O

Pudzian może nie, ale znam jednego pana i pseudonimie Gargamel, który by to wytrzymał.. :razz: Ale ja bym raczej padł już po kilku rzutach kostką.. :razz: No chyba, że były by to wina i polegałoby to na tym, że pije się łyczki.. :razz: Ale to już chyba nie to samo! :razz: :twisted:

Mam propozycję.. Może tutaj będziemy wstawiać wszystkie gry, które mają związek z alkoholem! Czy to gra planszowa, w karty, słowna albo Online.. Co Wy na to? Nie trzeba będzie wstawiać nowych tematów! :mrgreen:

To ja zacznę! Gra Online!

Zasada polega na zrobieniu jak najlepszego trunku alkoholowego, który jest potem punktowany! Gramy tylko myszką! Klikamy myszką na jedną z butelek w tle (są podpisy na dole co to za alkohol), lód w miseczce, albo cytrynkę! Pour to nalewanie/wrzucanie składników (uwaga, bo w końcu miejsce się skończy w naczynku.. Jego poziom jest wskazywany podczas nalewania w prawym dolnym rogu!). Składniki można mieszać! Shake to chyba wiadomo - jest to mieszanie składników w Shakerze! Tylko nie za długo bo wybuchnie! :razz: A Serve to wiadomo - kelner serwuje drinka, po czym go wypija! :razz: Miny i to jak się zachowuje po wypiciu trunku zależy od tego jakiej jakości był dany trunek! Na końcu jest punktacja! Ja raz miałem ponad 12tyś..

A oto link: http://www.gry.jeja.pl/285,zrob-drinka.html

Pozdrawiam!

makowa_panienka 
Specjalista
Gibka i niewywrotna

Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 10:19   

Hm... Może mi się wydaje, ale chyba już taka gra była na forum.
Co nie zmienia faktu, że gra fajna. O, teraz mi drink wybuchnął. ^^

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 10:22   

Myślałem nad modyfikacją, aby zamiast kieliszków wódki wypijać szklaneczki 100 ml piwka. W ten sposób nawet te pechowe pola 'pijesz 5x' nie są aż tak straszne. W ten sposób większość graczy ma szanse na ukończenie gry :smile: .

Hasiu, ta gra była już na naszym forum kiedyś prezentowana, jeśli mnie pamięć nie myli to chyba przez Morisa.

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 10:36   

Dokladnie, to juz bylo:
http://www.forum.winka.ne...rinka-vt344.htm

Wydaje mi sie, ze nie ma sensu zamieszczac wszystko w jednym poscie, po to jest podforum aby prezentpwac gry, latwiej rowniez bedzie cos znalezc zainteresowanym.

POzdrawiam

Hasiu 
Ekspert
Filozof Naczelny

Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 18:19   

von Bentschen napisał/a:
Hasiu, ta gra była już na naszym forum kiedyś prezentowana, jeśli mnie pamięć nie myli to chyba przez Morisa.

A to ja chyba jeszcze nie uczestniczyłem na forum.. Także wybaczcie! W zamian dam Wam buzi jak chcecie (choć w głębi serca mam nadzieję, że nie będziecie chcieli :wink: :razz: )

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 18:46   

Hasiu napisał/a:
choć w głębi serca mam nadzieję, że nie będziecie chcieli :wink: :razz:

Zapomnij stary, dajesz nam buziole :wink: .
A skoro już mowa o tej grze to polecam lać po równo wódki, Cranberry Juice i Triple Sec, ale tak, żeby się jeszcze dwie porcje lodu zmieściły. Mi wychodzi wtedy koło 7300-7600 punktów. Zobaczycie sami jaka jest reakcja barmana. :grin:

makowa_panienka 
Specjalista
Gibka i niewywrotna

Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 18:56   

Hasiu napisał/a:
W zamian dam Wam buzi jak chcecie
Chcemy. :D
Ode mnie też macie buziaki, brzydale. ;****

Czubek 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Maj 23, 2009 18:00   

http://www.aspx.pl/gra.jpg - jeśli chodzi o tę grę to miałem przyjemność się pobawić. Trzeba zarezerwować sobie troche czasu, dobre jedzonko i być wypoczętym :D Mieć na wszelki wypadek więcej niż 10 zł i nie mieć dżinsów. Nie można w nią grać zarówno w zbyt dużo jak i mało osób. Dobra ilość to 5-6. W ciągu jednej nocy skończyliśmy ją 2x, ale lejąc kieliszki 25 ml, po połowie - chodziło o wydłużenie czasu picia bo tempo jest zabójcze. Gre pamiętam od początku do końca (wyrzuciłem 5 oczek na polu 40) - potrzebowałem potem 20 min przerwy :P Wyszło około 0,7 na osobe. Opuszczaliśmy takie pola jak: 21, 16 i 39.

To mój pierwszy post :D Pozdrawiam i sorka za odkopanie tematu ;]

@Edit

Odrazu zadam pytanie. Jaki jest wasz sposób na "helikopter" po położeniu się spać ? Gdy jestem ostro wprawiony, zgasze światło i położe się spać to natychmiast robi mi sie niedobrze. Staram sie położyć wtedy na boku (zupełnie odkryty - musi mi być zimno) i postarać się uspokoić troche kręcenie.

Odpowiedz do tematu