|
Co daje lepszy efekt? dwa wina czy wódka? • Alkoholowe odkrycia |
| Autor |
Wiadomość |
pentagramsss
Nowicjusz

|
Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 14:54 Co daje lepszy efekt? dwa wina czy wódka?
|
|
|
Witam
Interesuje mnie to żeby się napić i żeby skutek był długi i mocny. Zastanawiałem się nad 2 winami komandos albo nad jedną wódką za 14 zł z lidla co lepsze? co daje lepszy efekt?
Pozdrawiam! ps. proszę nie odpowiadać żebym nie pił takich tanich-jestem początkujący |
|
|
|
 |
cavalegiani
Ekspert

|
Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 18:50
|
|
|
| Proste, że wódka lepsza. Komandos jest słaby. Jak chcesz mieć długo mocną fazę to walnij dwie szklanki wódki i będzie ok. |
_________________ Najlepszą nalewkę na świecie znam...
Nie jestem martwy, ani żywy. Jestem pijany i prawdziwy...
Otwieram, skosztuję: smak pokusy nęci. Wlewam ją do gardła, zaraz mnie pokręci... |
|
|
|
 |
holee
Acid Drinker

|
Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 21:11
|
|
|
A co tam wódka, pierdyknij se dwie szklanice szpirytusu - efekt śpiocha murowany, a i potrzyma dość długo.
Pijesz aby się upić ? |
|
|
 |
Skrętny Jonasz
Ekspert Procentus walker

|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 20:39 Re: Co daje lepszy efekt? dwa wina czy wódka?
|
|
|
| pentagramsss napisał/a: | Witam
Interesuje mnie to żeby się napić i żeby skutek był długi i mocny. Zastanawiałem się nad 2 winami komandos albo nad jedną wódką za 14 zł z lidla co lepsze? co daje lepszy efekt?
Pozdrawiam! ps. proszę nie odpowiadać żebym nie pił takich tanich-jestem początkujący |
Czemu mielibyśmy tak mówić? Przecież to forum jabolowców.Ja mogę co najwyżej powiedzieć,żebyś nie pił drogich win
Kup 3 patyki i będzie okej. |
_________________ Nad szkołą napis widnieje,"szkoła uczy wychowuje" - potem wyrastają durnie |
|
|
|
 |
sosz
Zaawansowany Pije i żyje

|
Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 20:45
|
|
|
Każdy organizm różnie reagują na wina czy wóde i to zależy od tego na co masz większą tolerancje.
Najlepiej sobie szklaneczkę borygo walnij pewnie długo cie bedzie trzymać i bardzo mocno, efekt gwarantowany. hehe |
|
|
|
 |
Skrętny Jonasz
Ekspert Procentus walker

|
Wysłany: Nie Wrz 12, 2010 17:54
|
|
|
| sosz napisał/a: | Każdy organizm różnie reagują na wina czy wóde i to zależy od tego na co masz większą tolerancje.
Najlepiej sobie szklaneczkę borygo walnij pewnie długo cie bedzie trzymać i bardzo mocno, efekt gwarantowany. hehe |
A jeśli nie zadziała,to przynajmniej chłodzenie mu się poprawi,buehehe |
_________________ Nad szkołą napis widnieje,"szkoła uczy wychowuje" - potem wyrastają durnie |
|
|
|
 |
celtyk87
Specjalista

|
|
|
|
 |
lukas548
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 21:58
|
|
|
| To zależy od % wina łatwo policzyć 2 wina to za mało |
|
|
|
 |
Muriel
Nowicjusz Elitarny koneser

|
Wysłany: Sob Paź 16, 2010 13:34
|
|
|
Jeżeli chcesz się zaje*ać w trupa ew być niemal zwłoki kupujesz 0,5l (napisałes, że początkujący jesteś xP) xP jeżeli siedzisz nic nie czujesz a rusz się do kibelka...:D masz 50% szans na to, że po drodze do niego chodx był by obok pokoju w którym sie pije albo był by to krzak przy którym pijecie nie dojdziesz i polegniesz xP
Zły objaw wypicia wódki to to, że możesz się z łatwością porzygać xP zdarzało mi się że się piło wódę w 4-6 osoby i w miare szybkim tempem one upływały no i po takich 2-4 litrach (zalezy od dnia, ciśnienia atmosferycznego, temp. siły wiatru oraz poziomu zmęczenia xP) szło się wyrzygać wszystko (raz myślałem, że żołądek zassał mi jelito i pcha je w gardło xP) i kładło się spa... tzn szło się odpocząć xP
Możesz nie mieć dwóch powyższych tych no dolegliwości, ale nogi będziesz miał miękkie, słowotok taki sobie, jednak język twój by walił pirułety, że sam bys siebie nie rozumiał xP możliwe lekkie urwania filmu xP tzn "szybkie teleporty" albo lekko dłuższe xP chęć spania bele gdzie i na bele czym i z bele kim (oby tylko nad ranem wstac przed innymi i od niektórego bele czego ucieć w porę xP) też może wystąpić xP
To teraz winko...;D zamiast wydać te 14zł na 05, możesz wydać je na 3-5 winek xP W sumie w zależności od dyspozycji oraz winka po jednym czujesz miły zawrót w głowie oraz grzanie. Może Ci się włączyć mocny słowotok. Język aż tak się nie pląta ale mówisz za dużo by pamiętać wszystko o czym mówiłeś xP cóż może dopaść cię znużenie, senność xP możesz mieć problemy z prostym chodzeniem jednak masz milej w głowie xP
Reasumując 0,5l wódki:
Zalety:
-Mocna
-Szybko się upijesz
-Fetysz dla gardziołka
Wady:
-drogie
-rzyganie
-szybki zgon
Winko:
Zalety:
-to że jest winem xP
-tanie
-większa butla
-nie wyżera Ci gardła
-może mieć miła woń owocową albo inną xP (nie koniecznie bo może je*ać siara na kilometr xP)
-masz niezłą fazę xP
-oddajesz butelki i masz zawsz ekase za kaucję (możesz dozbierać butelki i sprzedać cały ich plecak a zarobisz na kolejne 2 winka xP bądź kolejne winka sa liczone bez kaucji )
WADY:
-może je*ać siarą na kilometr bądź dwa xP
-sporadycznie ale niektórym zdarza się puścić pawia (przyczyna to wada nr jeden xP)
-nim wrócisz do domu wietrzej 2-6h najlepij nie wracaj do domu xP będzie waliło wińskiem i możesz mieć przypał^^ (po wódce w sumie trudno wrócić do domu xP albo się obudzisz w pomieszczeniu libacyjnym, albo gdzies w plenerze nieraz sam xP nie wiadomo gdzie co i jak xP albo ktoś zaniesie Twoje zwłoki i odda rodzicom - gorsza opcja xP trosa kumpli może być zgubna xP)
Wszystkie info podane orientacyjnie, każdy przeżywa takie żeczy po swojemu, często inaczej w zależności od różnych czynników wewętrznych bądx zewnętrznych xP
PS. 2 wina a może tobą pomiatać tak jak tornado krowami w ameryce xP bądx zaganiać Cię w różne dziwne miejsca jak babcia swoje kury na wsi xP
PS2. Nie polecam spożywać wina gdy przyjmujesz leki chociażby na przeziębienie (nie mówimy tutaj o witaminkach xP)
PS3. Pamiętaj po alkoholu, a dodatkowo jak urwie Ci się film ale żyjesz, to masz skłonnośc do zbierania pamiątek. Jakiś czas temu po paru teleportach obudziłem sie rankiem w domu, i na środku pokoju stał pachołek T__T xD taki jak mają roboty uliczne xP |
|
 |
Piotruś Pijak
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob Paź 23, 2010 15:22
|
|
|
Ech,
W pół litra wódki masz 40% alkoholu czyli 200ml(+/i bo inna gęstość ma a % jest wagowy)
W 2 ltrach 10% wina masz 2x100ml czyli 200ml.(to samo co wyżej)
Krótko mówiąc "jeden ch..." D: |
|
|
|
 |
celtyk87
Specjalista

|
Wysłany: Sob Paź 23, 2010 18:19
|
|
|
| Piotruś Pijak napisał/a: | | Krótko mówiąc "jeden ch..." |
Tak to wypij 0,5 wódki i 0,5 wina, zobaczymy co cie mocniej/szybciej sieknie. |
_________________ Życie jest za krótkie żeby pić marne wina
http://www.supersoldier.pl/donate/10391 |
|
|
|
 |
lukas548
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 17:31
|
|
|
| Nie na pewno nie ma co porównywać 0,5l wódki z 0,5l wina ale przynajmniej 1,5l wina 14% do 0,5l wódki 40% prosta matematyka bo jak byśmy przepędzili te 1,5l wina 14% otrzymamy 0,5l wódki 42% ale wolał bym flachę |
|
|
|
 |
Piotruś Pijak
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 20:15
|
|
|
| celtyk87 napisał/a: | | Piotruś Pijak napisał/a: | | Krótko mówiąc "jeden ch..." |
Tak to wypij 0,5 wódki i 0,5 wina, zobaczymy co cie mocniej/szybciej sieknie. |
"woltarz" 0,5l wódki= 2l jabola 10%. |
|
|
|
 |
|