Wina wino forum Wina wino forumForum winiarskieWina wino forum Wina wino forum

Użytkownik:   Hasło:
Powrót do portalu - Winka.net

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie do osób które piły przed 18-stką • Alkoholowe odkrycia
Autor Wiadomość
lorien 
Specjalista
the rainmaker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 20:14   

Ja myśle, że to wszystko zależy od człowieka i jego podejścia do moralności. Jeden potrafi nawet zabić i nie mieć wyrzutów sumienia, a drugi zdepcze ślimaka i nad nim płacze. To samo jest z piciem (; Ja osobiście nigdy nie miałam moralniaka, swgo czasu jak jeszcze chodzilam do kosciola to sie z tego nie spowiadałam bo stwierdziłam że aż tak źle nie jest ;P Ale, podziwiam podejście.

Buzon 
Zaawansowany
Ja Yeti

Wysłany: Nie Paź 28, 2007 23:54   

odwolujac sie do kwestii moralnych nikomu nie zycze doprowadzenia sie do takiego stanu ze czlowiek budzi sie w dziwnym pomieszczeniu i nie do konca jest pewny gdzie sie znajduje. najgorszy nie jest sam fakt pobytu na izbie lecz fakt ze czlowiek zrobil cos bardzo nieprzemyslanego, nieodpowiedzialnego a wrecz glupiego co nigdy nie powinno miec miejsca. swiadomosc takiego wybryku jezeli ktos jest na tyle rozumny aby pojac ten fakt da mu tyle do myslenia ze trzy razy sie zastanowi zanim znowu wezmie kieliszek.
Nie ma takiego mocnego co by wódke przepil!
ja tego doswiadczylem na wlasnej skorze dlatego ludzie MYSLCIE jak pijecie!!!

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 10:34   

Buzon madrze piszesz, prawde mowiac bardzo madrze. Oby te forum pomoglo zrozumiec niektorym mlodym ludziom cos zanim tego doswiadcza.

Buzon 
Zaawansowany
Ja Yeti

Wysłany: Sro Paź 31, 2007 14:45   

widzisz holee, nasz wielki bracie nieraz mlodym (wiem z doswadczenia) nie wystarczaja przestrogi innych i chca wyprobowac cos na wlasnej skorze. nie zawsze konczy sie to przyjemnie ale po kazdej sytuacji czlowiek jest madzrzejszy chocby o doswiadczenie.
niektore rzeczy trzeba po prostu przezyc zeby zrozumiec...
Ostatnio zmieniony przez holee Pon Lis 05, 2007 07:06, w całości zmieniany 1 raz  

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Sro Paź 31, 2007 14:50   

Buzon napisał/a:
Nie ma takiego mocnego co by wódke przepil!

Święte słowa.
Co innego popijać, a co innego się powoli pogrążać. holee kiedyś napisał tu starą prawdę, że pić trzeba umieć. Ale przed piciem trza też najpierw troszkę pomyśleć.

bies 
Nowicjusz
...siła nieczysta...

Wysłany: Czw Lis 22, 2007 13:39   

von Bentschen napisał/a:
pić trzeba umieć. Ale przed piciem trza też najpierw troszkę pomyśleć.

Święta prawda.. prawdę mówiąc to ludziska różnie reagują na większe dawki alkoholu, tak że niedoświadczonym radziłbym ostrożność... znam takie przykłady, że człowiekowi zazwyczaj spokojnemu, po wypiciu włączył się agresor i zaczął dymić do ludzi wokół (nawet do kumpli) ... osobiście jeszcze nie straciłem panowania nad sobą w ten sposób... tak czy inaczej trzeba uważać przy % zabawie bo nietrudno o zrobienie głupoty... ale trudno jest to później naprawić :!: ... rzecz jasna do wszystkiego trzeba mieć umiar -> tak do alkoholu jak i do ostrożności :wink: :mrgreen:

hook
Zaawansowany

Wysłany: Pią Lis 23, 2007 14:06   

Ja się nie spowiadałem akurat z tego.. natomiast spowiadałem się z oszukiwania, kłamania itd.. myślę nie ważne jak nazywasz.. ale ważne co czujesz, czy masz z tego powodu żal, wyrzuty sumienia itd, to jest istotą spowiedzi: szczery żal za grzechy. Pamiętajcie o spowiedzi!

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Sob Gru 01, 2007 21:13   

hook napisał/a:
Pamiętajcie o spowiedzi!

Ja pamiętam. Żeby nigdy na nią nie chadzać. :wink:

miodlipa 
Nowicjusz
3.50 zl:):)

Wysłany: Sro Sty 09, 2008 22:55   

niektorzy wogole nie chodza do kosciola :razz: hheh ale mysle ze wszyscy maja jakies wyzuty sumienia....

A z tym piciemm to zalezy niektoruym sie urywa film a niektorzy wszystko pamietaja.Ale fajnie jest na fazie i po fazie tez :lol: zwlaszcza jesli pamietamy co robilismy..... :oops:

czarnaporzeczka 
Nowicjusz
czarnaporzeczka

Wysłany: Sro Sty 23, 2008 13:03   

aj tam co za roznica ile mam lat chyba ze taka iz wiecej moge wypic gdy jestem wieksza i starsza ale dla mnie kto chce to niech pije.ja mam ponizej 18 lat a uielbiam pic i kocham JABLKO-MIENTE!!
Pije bo lubie i zyje.Bracia zlaczmy sie i ogladajmy jak blask zachodzacego slonca odbija sie o gladka scianke butelki.I pijmy w jednosci nie szczedzmy prmili nie chcemy chyba oslabnac z ich niedoboru nie?

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 21:03   

czarnaporzeczka napisał/a:
iz wiecej moge wypic gdy jestem wieksza i starsza

Ja to wrecz odwrotnie ;)
czarnaporzeczka napisał/a:
ja mam ponizej 18 lat a uielbiam pic

No to musze to napisac: Dziecko, zycie sobie rujnujesz. Oby mi to bylo ostatni raz ;)

Gronek.Gnk
Nowicjusz

Wysłany: Czw Sty 24, 2008 11:46   

ja zawsze mówiłe wiecej grzechów nie pamietam :p

Voodoo 
Nowicjusz

Wysłany: Sro Sty 30, 2008 17:49   

Ja tam pilem przed 18 i sie z tego spowiadalem w koncu zgrzeszylem. Po pierwszym spotkaniu z alkoholem mialem wyrzuty ale z kolejnym razem szybko zniknely. Nie ma co sie tu chwalic ale patrzac od innej strony ciezko wychowac sie w Polsce w towarzystwie ktore nie pije alkoholu. Na kazdym podworku byl jest i bedzie. Malo razdy sie slyszalo od rodzicow co oni kiedys robili jak byli mlodzi :D :D moze nie w takim stopniu co dzisiejsza mlodziesz "ale czlowiek czym glupszy tym latwiej w nalog popada" nie mam tu na mysli ze dzisiejsza mlodziesz jest glupia itd ale coraz mniej zna umiar :D a wiec pij z umiarem :P i baw sie dobrze :D

kaerpe 
Nowicjusz

Wysłany: Sro Sty 30, 2008 20:09   

O ile mi widomo i z tego co pamiętam po bierzmowaniu, to grzechem jest nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu... a to pojęcie bardzo względne :mrgreen:

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Nie Lut 10, 2008 11:51   

kaerpe napisał/a:
a to pojęcie bardzo względne

Pewnie, ze wzgledne, ale jak spijasz "twarz" ze nic nie pamietasz to zdecydowanie jest to nieumiarkowanie ;)

Odpowiedz do tematu