Wina wino forum Wina wino forumForum winiarskieWina wino forum Wina wino forum

Użytkownik:   Hasło:
Powrót do portalu - Winka.net

Poprzedni temat «» Następny temat
Rekord Polski: Najbardziej pijany kierowca! • Alkoholowe odkrycia
Autor Wiadomość
holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 09:33   
Rekord Polski: Najbardziej pijany kierowca!

Cytat:
Rekord Polski: Najbardziej pijany kierowca!

Prawie 7 promili alkoholu we krwi - to niechlubny, prawdopodobnie ogólnopolski rekord mężczyzny ze Szczecina.

Kompletnie pijanego i jadącego środkiem drogi kierowcę zauważył policjant, który wracał po służbie do domu. Natychmiast wezwał posiłki.

Mężczyzna w citroenie zasnął. Policjanci przyjechali na miejsce; nie mieli z nim żadnego kontaktu ani wzrokowego, ani słownego. Zawieźli go na izbę wytrzeźwień. Nie potrafił nawet dmuchnąć w alkomat, tylko siłą oddechu wskaźnik zatrzymał się na końcu skali - powiedziała Katarzyna Legan ze szczecińskiej policji.

Po raz 9. w ciągu 14 lat Norbert B. został zatrzymany przez stołeczną policję za kierowanie pod wpływem alkoholu - tym razem miał 3 prom. alkoholu w wydychanym powietrzu. więcej »

Mężczyzna został przewieziony na oddział detoksykacyjny do szpitala na Pomorzanach, gdzie lekarze zajęli się nim, ponieważ miał ostrą niewydolność oddechową i krążeniową - dodała.

Zenon Butkowski - policjant ruchu drogowego z wieloletnim stażem nie pamięta tak pijanego kierowcy. - Ja nie pamiętam, abym w ogóle słyszał, żeby kierowca miał tyle promili alkoholu - stwierdził.

Mężczyzna, jak tylko wytrzeźwieje, a może to potrwać nawet dwa dni, zostanie przesłuchany.

Warto podkreślić, że śmiertelna dawka alkoholu to 4 do 4,5 promila.

Źródło

No nie, tego jeszcze nie bylo. 7 promili i koles wsiada za kloko :shock: Trzeba byc wyjatkowo pogrzanym kolesiem. Mam nadzieje ze dostanie wyrok na jaki zasluguje.

Kurcze, po 7 promilach to ja bym nie dal rady polozyc sie ;) i zasnac.

gkilianski 
Zaawansowany

Wysłany: Pią Lip 20, 2007 09:38   

pewnie pił regularnie przez kilka lat i stężenie alkoholu we krwi musiało przekraczać powiedzmy 3 promile więc musiał załatwić już tylko 4 brakujące :wink:
znam ten temat bo ostatnio złapali mojego sąsada który nie pił przez całą noc a rano(ok 7) miał 2,5 promila.................................

Wino to światło słońca uwięzione w wodzie.

Yeod 
Nowicjusz
Pijany rowerzysta

Wysłany: Pią Lip 20, 2007 09:48   

Cała Polska... ale to prawo powinno się maksymalnie zaostrzyc.

holee napisał/a:
Po raz 9. w ciągu 14 lat Norbert B. został zatrzymany przez stołeczną policję za kierowanie pod wpływem alkoholu

już po pierwszym razie powinien dostać wyrok w zawieszeniu, a po drugim trafić do więzienia na 2 lata. może w tedy troche zmądrzałby. Ja nie pije gdy mam jechać rowerem, nawet klometr z meliny u kumpola do domu, a co dopiero wsiadać do samochodu....
To już były góry. Roztaczały się przed nim nagie zbocza i przepastrne otchłanie. Miał wrażenie, że w tym rozległym pustkowiu kryje się głęboka prawda o naszej planecie. Naga, jaskrawa, nieskazitelna, która zawsze opierała się woli człowieka

Hasiu 
Ekspert
Filozof Naczelny

Wysłany: Pią Lip 20, 2007 15:29   

prawa jazdy nie mam - to fakt.. ale poruszam się rowerem i motorowerem (nie nie... na skuter mnie nie stać :wink: albo i stać tylko przepijam :razz: ) i nigdy nie wracałem pijany na tychże pojazdach.. prawo jazdy mam zamiar zrobić w tym roku, ale za kółko nawet po piwie... odpada :!:

PS.holee, ma racje... tylko pozwolę sobie przemianować "ja" na "my"... my byśmy sie nie położyli... my byśmy poupadali... my byśmy nie zasnęli... my byśmy sie poprostu przekręcili :!: znam takiego jednego co wypił prawie 0.5 wódki na eks i poszedł tańczyć... trochę mu to nie wychodziło, ale chodził :!: potańczył 2,5 godziny i napił sie jeszcze 2 piwa... siadł i nie wstał... obudził sie rano :!: :razz: ciekawe ile on miał promili :?:

portal - www.alkoholfan.yoyo.pl
forum - www.alkoholfan-forum.yoyo.pl

AgrosDrinker 
Ekspert

Wysłany: Pią Lip 20, 2007 15:34   

Yeod napisał/a:
Ja nie pije gdy mam jechać rowerem

Najlepszym dowodem jest Twój tytuł użytkownika :wink:

A tak wracając do tematu to nieźle gościu dał w pałkę 7 promów ja pierdziu!! Jak on w ogóle wpełz do samochodu nie mówiąc że go zapalił i wyjechał na drogę.......Całe szczęście żę nikogo nie potrącił albo karambolu nie spowodował.....

NEVERMORE!!

http://www.youtube.com/watch?v=XxUm1hzYWCA

Hasiu 
Ekspert
Filozof Naczelny

Wysłany: Pią Lip 20, 2007 15:38   

Eee no... Faktycznie! AgrosDrinker, ma racje! A ten podpis Yeod, to co?
Cytat:
Pijany rowerzysta
... Trzeźwy co? :twisted:

portal - www.alkoholfan.yoyo.pl
forum - www.alkoholfan-forum.yoyo.pl

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Nie Lip 22, 2007 10:12   

Cytat:
12,3 prom. alkoholu stwierdzono we krwi 45-letniego mieszkańca jednej ze wsi pod Skierniewicami. Mężczyzna w stanie upojenia alkoholowego wracając z libacji został potrącony przez samochód. Przeżył zarówno wypadek, jak i ilość wypitego alkoholu, mimo że śmiertelną dawkę alkoholu przekroczył - według specjalistów - trzykrotnie.

Jak poinformował PAP w poniedziałek Arnold Lorenc z biura prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Łodzi, 45-letni mężczyzna wracał na początku grudnia wieczorem z libacji środkiem drogi. Nadjeżdżający skodą 20-latek nie zauważył pijanego i potrącił go. W wyniku wypadku pieszy znalazł się w szpitalu z urazem głowy oraz wieloodłamowym złamaniem podudzia.

Pierwszego dnia nie był w stanie odpowiedzieć na żadne pytanie. Nazajutrz powiedział jedynie jak się nazywa, bo całej sytuacji, która sprowadziła go do szpitala, jak i wcześniejszego alkoholowego upajania, nie pamiętał - powiedział Lorenc.

Ponieważ mężczyzna nie był w stanie dmuchać w alkomat, pobrano od niego krew i przesłano ją do badania w laboratorium Komendy Wojewódzkiej Policji w Łodzi. Badanie wykazało, że mężczyzna miał 12,3 prom. alkoholu we krwi. Przekroczył dawkę śmiertelną trzykrotnie - według specjalistów śmiertelna dawka to 4-4,5 prom. alkoholu. Mężczyzna wciąż przebywa w szpitalu

Źródło

Jak widać zdarzały się i gorsze przypadki :lol:

makowa_panienka 
Specjalista
Gibka i niewywrotna

Wysłany: Pon Lip 23, 2007 14:05   

Nie no, to już jest przegięcie. :lol:
Dawka śmiertelna nie dotyczy chyba Słowian...

Nie do pojęcia, że taki człowiek w ogóle jeszcze jest w stanie iść, a co dopiero prowadzić samochód. No cóż, Polak potrafi. :mrgreen:

hanys 
Nowicjusz

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 06:41   

A to chyba o moim wujku jest :grin:
Ostatnio zmieniony przez holee Sob Mar 29, 2008 13:57, w całości zmieniany 1 raz  

Bejb 
Ekspert
Jabollissimus

Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 22:36   

Jak to opowiadał Daukszewicz: "W Polsce padł rekord świata w prowadzeniu auta po pijaku. Facet miał 14 promili we krwi, i mimo iż dawka śmiertelna wynosi 4... on zabił się dopiero o drzewo." :lol: Dodając z Piaseckiego: "jechał autem, bo był tak nawalony, że chodzic nie mógł" :lol:

sepin 
Nowicjusz
];p

Wysłany: Wto Lis 25, 2008 15:40   

dla mnie 2 to juz prawie zgon ;/ ale sie uodparniam (duzo pije xD)

Odpowiedz do tematu