Wina wino forum Wina wino forumForum winiarskieWina wino forum Wina wino forum

Użytkownik:   Hasło:
Powrót do portalu - Winka.net

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: holee
Sob Lut 09, 2008 18:31
Sprawa Palikota i innych • Alkoholowe odkrycia
Autor Wiadomość
poswist
Nowicjusz

Wysłany: Wto Sty 22, 2008 16:05   
Sprawa Palikota i innych

Witajcie smakosze .
Stawiam do dyskusji powazną sprawę :
1 - Czy ob. Palikot jest godnym by byl dopuszczony do degustacji win nam bliskich .
2- Czy robienie sobie publicznych drwin z win krajowej produkcji i osób którym one smakują , swiadczy o dobrym wychowaniu osób które to czynią.

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 18:36   

Hehehe, ten Palikot to ten Pan z telewizji ?
Jezeli tak to wlasnie wszedlem na forum aby posta o tym napisac ;)

Moje spostrzezenia:

W koszyku widzialem chyba cztery wina: Toreador, J 23, Anstazja i jeszcze jakies ktorego nie dojrzalem dokladnie.

Trzy z wymienionych nie sa juz produkowane wiec nie wiem skad oni wzieli etykiety, cos czuje ze skan i wydruk ;) Jezeli sie nie myle to jest troche zalosne, jest tyle win wspolczesnych, a oni pozalowali dzięgów i nie kupili niczego w monopolu. I tak wlasnie politycy wspieraja polskie produkty i przemysl - zalosne.

Jeszcze jednak reklama dla naszych win wiec pozytyw, ale wspomniane nasze wina musialy sie czuc tam nieswojej, wsrod tych wszystkich ignorantow.

Ciekawe czy w butelkach rzeczywsice bylo tanie wino owocowe ?

Pozdrawiam

poswist
Nowicjusz

Wysłany: Wto Sty 22, 2008 19:46   

Czwarte winko to " Złoty strzał ".

AgrosDrinker 
Ekspert

Wysłany: Wto Sty 22, 2008 20:24   

Palikot coś mówił że wybrali te z ładnymi nazwami hehe. Ale ogólnie rzecz biorąc to i politycy i dziennikarze wypowiadali się o winach z drwiną w głosie...

NEVERMORE!!

http://www.youtube.com/watch?v=XxUm1hzYWCA

colucci
Nowicjusz

Wysłany: Czw Sty 31, 2008 22:27   

panowie---- napewno był STRZAŁ MOCNY I ŻOŁĄDKOWA KAMPAREX,,, ALE I TAK BYŁA TO MANIPULACJA---GDYŻ ETYKIETY BYŁY PRZEZ NICH PONAKLEJANE!!!!!!POZDRAWIAM

cavalegiani 
Ekspert

Wysłany: Sob Lut 02, 2008 11:49   

Szkoda ze tego nie widzialem w telewizji. Zaraz poszukam na youtube. Z tego co piszecie to rzeczywiscie manipulacja. Pewnie nawet w butelkach nie bylo wina. A oto co sadze o calej sprawie: moga sobie reklamowac tanie wino na konferencjach prasowych ale od glebszych ingerencji w rynek winiarski won.
AgrosDrinker napisał/a:
politycy i dziennikarze wypowiadali się o winach z drwiną w głosie...

Wybaczmy im. Nie wiedza co czynia.

Wojtas 
Ekspert
Mad Dog Killer

Wysłany: Nie Lut 03, 2008 11:17   

Mógłby ktoś napisać coś więcej o tej sprawie, albo dać linka do materiału, bo pierwsze słysze, żeby Palikot miał pić tanie wina.

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 12:58   

http://pl.youtube.com/watch?v=5wzjQstK8H4

Pozdrawiam

Buzon 
Zaawansowany
Ja Yeti

Wysłany: Pon Lut 04, 2008 20:46   

Myslalem ze ja zachowuje sie niepowaznie rzucając sie z kumplami ziemia z kretowisk, albo sr**ąc na srodku ulicy, ale w porownaniu do nich to jestem zwykly gowniarz... To co oni odp***ają to juz jest ponizej krytyki!! Jak by malo zlego zrobili to jeszcze pogarszaja swoja sytuacje obrazajac tanie wina!!! Zaj*bać to za malo!!!! :evil:

poswist
Nowicjusz

Wysłany: Pon Lut 11, 2008 09:30   

Zapoznałem sie z trescia odpowiedzi na zadane przeze mnie pytanie .Milo mi , ze ktos podziela moje poglady w tym temacie .Jedno jest pewne , zabawy naszych oficjeli swiadcza o braku dobrego smaku i elamentarnych zasad kultury .Wydaje mi sie , ze nie jest złym i glupim ten co pije alpy .Nie jest cwokiem ten co alpy popija , bo sam fakt ich picia nie przesadza o tym .Natomiast obecnosc w sejmie rp jednoznacznie swiadczy o cechach osobnika tam bedacego .Dlatego tez bylismy swiadkami igraszek smakoszy sejmu .
Pozdrawiam wszystkich .

transformator
Nowicjusz

Wysłany: Wto Cze 03, 2008 17:04   

Buzon napisał/a:
Myslalem ze ja zachowuje sie niepowaznie rzucając sie z kumplami ziemia z kretowisk, albo sr**ąc na srodku ulicy, ale w porownaniu do nich to jestem zwykly gowniarz... To co oni odp***ają to juz jest ponizej krytyki!! Jak by malo zlego zrobili to jeszcze pogarszaja swoja sytuacje obrazajac tanie wina!!! Zaj*bać to za malo!!!! :evil:

Szanowne dzieci ( wnioskuję po treści wpisów). Pan Palikot to jeden z najtęższych umysłów naszego parlamentu.
Na początku minionej dekady doprowadził do sukcesu firmy Ambra ( znanej na polskim rynku przede wszystkim z win musujących takich jak Dorato czy Cin&Cin) oraz właśnie tanich win.
Posiada również znaczne udziały w Polmosie ....
Na przyszłość proszę o bardziej wyważone opinie, jeśli zależy Wam na dalszej egzystencji tego forum.

celtyk87 
Ekspert

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 17:39   

Precz z prowodyrami i debilami. Sława dla tanich win!!!

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 17:36   

transformator, nie rozsmieszaj mnie. Nie wiem czy zauwazyles, ale nikt nikogo nie obraza tylko wyglasza swoje opinie, co nie jest zabronione.

Naprawde nikomu nie zaimponujesz.

Chcesz dyskutowac to dyskutuj a nie z takimi haslami.

Palikot rzeczywiscie wydaje sie byc interesujacym czlowiekiem, a do tego ze wschodu ;) Ogladalem jakis z nim wywiad i zrobil na mnie naprawde pozytywne wrazenie.

Pozdrawiam serdecznie.

cavalegiani 
Ekspert

Wysłany: Wto Cze 17, 2008 15:04   

transformator napisał/a:
Na początku minionej dekady doprowadził do sukcesu firmy Ambra ( znanej na polskim rynku przede wszystkim z win musujących takich jak Dorato czy Cin&Cin) oraz właśnie tanich win.
Posiada również znaczne udziały w Polmosie ....

Dlatego tak lubisz tego pana bo wmawiasz sobie, że człowiek, któremu napychasz kieszeń musi być dobry?

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Sro Lip 02, 2008 16:01   

Hmm... No ale to nie Palikot te wina zakupił tylko PiSowiec i to on głównie negatywne wrażenie na mnie wywarł....
Palikot ma racje najprawdopodobniej co do tego, że do win zagranicznych dodają więcej siarki niż do naszych, ale kto to wie...
Ogólnie fajnie, że taka interesująca osoba jest w parlamencie, jest przynajmniej ciekawie.

Odpowiedz do tematu