Wina wino forum Wina wino forumForum winiarskieWina wino forum Wina wino forum

Użytkownik:   Hasło:
Powrót do portalu - Winka.net

Poprzedni temat «» Następny temat
Z innej beczki • Alkoholowe odkrycia
Autor Wiadomość
smakosz
Nowicjusz

Wysłany: Sob Lut 03, 2007 21:09   
Z innej beczki

Kiedyś pijało się i te tanie wina (poniżej 10 pln). Ale te czasy mineły i człowiek zaczął pijać prawdziwe wina. I nie mogę się nadziwić jak ja mogłem pić tę taniochę.
Proponuję zajrzeć tutaj: http://www.centrumwin.pl/ i raz na jakiś czas sprubować coś lepszego. Wybór jest niesamowity, na dużą część asortymentu mnie nie stać, ale są też w normalnych cenach dobre wina.
Od dłuższego czasu u nich kupuję i są wiarygodni (byle czego nie sprzedają). Zapewniam, że z kobietami o wiele łatwiej sie po takim trunku dogadać :lol:
To na razie tyle
ps osobiście polecam: Altano Douro
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez holee Sro Lip 25, 2007 10:41, w całości zmieniany 1 raz  

dziecko Jarocin
Ekspert
Joana

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 09:19   

eee co ty nam tu za chałe wpier.....sz. słuchaj no drogie wino nie jest dobre bo:
- jest drogie
-nie jest tanie
- mam poczucie że za jedno takie miałabym 10 jaboli
- czuje się dziwnie
i w ogóle po to stworzono tanie wina żeby je pić te drogie to są zarezerwowane dla burżujów jakiś. Ja piłam Black Label(whisky) i chociaż to ponad stówke kosztuje jest ohydne. Ja wiem niektóre winka to rarytas, ale ja osobiście wole keleris bo też jest słodkie i tanie i ładne i w ogóle taka wyrafinowana nazwa:)

Moris 
Zagłębie Komandosów

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 11:52   

a ja tam nic nie mam do tych droższych, zwłaszcza. Zazwyczaj jak je mam to są prezenty od znajomych którzy wiedzą że takie coś zawsze sprawi mi radość i będzie trafionym prezentem :)

Yeod 
Nowicjusz
Pijany rowerzysta

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 12:20   

no jasne, nie ma jak alkohol, jesli ten prezent jest nie trafiony, zawsze mozna go od razu oproznic.

a co do tanich i drogich win wyznaje zasade, ze: TANIE WINA SA DOBRE, BO SA DOBRE I TANIE. od dluzszego czasu sie zastanawiam, jak mozna dac za butelke kilkaset zlotych, gdy za 5 mozna miec wino nieco nizszej klasy?
To już były góry. Roztaczały się przed nim nagie zbocza i przepastrne otchłanie. Miał wrażenie, że w tym rozległym pustkowiu kryje się głęboka prawda o naszej planecie. Naga, jaskrawa, nieskazitelna, która zawsze opierała się woli człowieka

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 18:10   

Nie krytykujcie smakosza bo ma sporo racji. Nie sadze abym w wieku 40 lat pijal sobie Patyka, Wy zreszta tez pewnie.
Do drogich win czlowiek dorasta, teraz krytykujecie bo Was nie stac (mnie zreszta tez nie bardzo), ale z biegiem czasu zmienicie zdania.
Nie mowie tu o winie Sophia czy inne pseudo porzadne wina. Za 30-40 zlotych mozna kupic wina z klasa.

AgrosDrinker 
Ekspert

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 19:08   

holee napisał/a:
Nie sadze abym w wieku 40 lat pijal sobie Patyka,

hehe śmiesznie to zabrzmiało
Ale jeśli chodzi o drogie wina to nie wyobrażam sobie żeby kupić kilka i się nimi na....lić a tanimi jak najbardziej........
Ale np. wypić do obiadu kolacji czy do towarzystwa jak najbardziej :wink:

NEVERMORE!!

http://www.youtube.com/watch?v=XxUm1hzYWCA

Yeod 
Nowicjusz
Pijany rowerzysta

Wysłany: Pon Lut 05, 2007 10:33   

holee napisał/a:
Nie sadze abym w wieku 40 lat pijal sobie Patyka,
wiesz, ilu ludzi, ktorzy teraz siedza pod sklepami tak mowili?? ale nie zrozum mnie zle, nie mowie, zejestes czy bedziezs żulem.

co do picia tanich siarkofrutow, to tylko w milym towarzystwie sprawdzonych kumli, lepiej nie eksperymentowac i nie postawic na stole, przy obiedzie, Komandosa lub beczki
To już były góry. Roztaczały się przed nim nagie zbocza i przepastrne otchłanie. Miał wrażenie, że w tym rozległym pustkowiu kryje się głęboka prawda o naszej planecie. Naga, jaskrawa, nieskazitelna, która zawsze opierała się woli człowieka

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Pon Lut 05, 2007 11:06   

Yeod napisał/a:
wiesz, ilu ludzi, ktorzy teraz siedza pod sklepami tak mowili?? ale nie zrozum mnie zle, nie mowie, zejestes czy bedziezs żulem.

Hmm, wiesz, jezeli takie jest moje przeznaczenie to sprostem jemu ;) Z honorem i pelnym oddaniem.

bies 
Nowicjusz
...siła nieczysta...

Wysłany: Pon Lut 05, 2007 13:22   

jeśli chodzi o winka z troszke wyższej półki niż Comandos (takie około 30PLN np. Tokaji Szamorodni) to od czasu do czasu nie widzę nic leprzego :D
smakosz napisał/a:
Zapewniam, że z kobietami o wiele łatwiej sie po takim trunku dogadać

to jest szczera prawda... potwierdzam :mrgreen: :twisted:

Yeod 
Nowicjusz
Pijany rowerzysta

Wysłany: Pon Lut 05, 2007 16:12   

a po tanim sa jakies opory?? wydawalo mi sie, ze tez latwiej rozmawiac

bies 
Nowicjusz
...siła nieczysta...

Wysłany: Pon Lut 05, 2007 19:26   

Yeod napisał/a:
a po tanim sa jakies opory?? wydawalo mi sie, ze tez latwiej rozmawiac

faktycznie po tanim też nie ma "oporów" tylko że jakość wina, po jakim kobieta traci opory, dużo mówi o niej samej... co kto lubi... ale to tylko moje subiektywne zdanie....

makowa_panienka 
Specjalista
Gibka i niewywrotna

Wysłany: Pon Lut 05, 2007 19:30   

Najdroższe wino, jakie kupiłam kosztowało chyba 30 zł. dobre było.

Gość

Wysłany: Pon Lut 05, 2007 20:10   

makowa_panienka napisał/a:
Najdroższe wino, jakie kupiłam kosztowało chyba 30 zł. dobre było.

ja do tej pory też oszczędnie z funduszami, dość rególarnie zapodaje winko za 28,50 tokaji szamorodni sweet i mogę go polecić nie tylko jako dobry do degustacji w dwie osoby, ale także jako doskonały dodatek do romantycznej kolacji i udanego wieczoru :wink: :mrgreen: - mimo że romantyzm dziś nie modny, to i tak działa bezbłędnie :mrgreen: liczy się skuteczność :twisted:

bies 
Nowicjusz
...siła nieczysta...

Wysłany: Pon Lut 05, 2007 20:15   

Gość napisał/a:
rególarnie zapodaje winko za 28,50 tokaji szamorodni sweet i mogę go polecić

witam w klubie czcicieli tokaji i potwierdzam co do joty :twisted:

konfliktowy joe 
Zaawansowany
homo chlorensis

Wysłany: Sro Lut 07, 2007 15:09   

holee napisał/a:
Nie sadze abym w wieku 40 lat pijal sobie Patyka, Wy zreszta tez pewnie.

...TOĆ TO ZDRADA IDEAŁÓW PANIE... :wink:

ja mam taki zamiar, oczywiście nie wyłącznie jabole, ale od czasu do czasu...

ojciec, kumpla, nie jakiś tam żul- wykształcony pan koło 50, wciąz praktykuje jabolowanie, lubi Byka, a ostatnio na ryby- mówi że nie ma jak Warka Strong Apple Wine...

Co do win kulturalnych- sam póki co nie kupie (mój zmysł żula podpowiada "weź jabola bedzesz miał x w cenie tego jednego") ale jak ktoś postawi to nie pogardze, inna sprawa że niektóre tanie winka bardziej mi smakują od niektórych normalnych

Piłem ostatnio jakieś "Sasso rosso" czy jakoś tak, ale eee.. stary dobry karton jest leszy

Ps Tokaja jeszcze niepiłem- ale chyba będę muszał spróbować

Odpowiedz do tematu