|
Twoja własna subkultura • SpamRoom |
| Autor |
Wiadomość |
SandraEgzotic
Nowicjusz za słodka

|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 18:50 Twoja własna subkultura
|
|
|
Jako, że to mój pierwszy poważny temat, walne z grubej rury.
Mało która osoba potrafi powiedzieć, że jest przykładem stereotypowego hiphopowca czy punka. W każdy styl wnosimy małą cząstkę siebie i można powiedzieć że po części tworzymy swoją "własną subkulturę".
Chciałbym, by w tym temacie każdy napisał co rezprezentuje sobą wg. wzoru :
1. Wygląd
2. Muzyka
3. Zajawki
4. Filozofia
5. Stosunek do samego siebie
6. Stosunek do innych ludzi i otaczającego nas świata
7. Stosunek do zorganizowanych religii
8. Autorytety
9. Śmierć
10. Miłość
11. Używki
Jeśli macie jakieś pomysły na następne punkty, prosze dorzucać.
Pozwólcie, że wypowiem się deczko poźniej |
_________________ NEED FOR SPID
panie Władku |
|
|
|
 |
gkilianski
Zaawansowany

|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 19:10
|
|
|
no to ja może zacznę:D
1 no to ja mniej więcaj tak wyglądam: http://www.fotka.pl/profil/bioly280/
2Dżem ale nie licząc techniawy disco polo i hop hop'u inną nie gardzę
3eeeeeeeeee...
4 a jak już jesteśmy przy tym temacie to co było pierwsze: pijak czy wino
5 żyje jeszcze bo mnie na trumne nie stać:D
6 a po co reszta? żeby mi wino kradli??
7 nie mam nic przeciwko. każdy musi w coś wierzyć
8jest ich kilku... ale nie chce mi sie teraz pisać
9 kiedyś przyjdzie
10wciąż czekam
11alkohol pod różnymi postaciami |
_________________ "Życie jest piękne" powiedział prosiaczek i rzucił się ze skały...
Wino to światło słońca uwięzione w wodzie. |
|
|
|
 |
szary
Ekspert Desperados

|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 21:28 Re: Twoja własna subkultura
|
|
|
1. hmm, nie wiem, jak to opisać, ogólnie lubie chodzić w koszulcee Guns N Roses
2. Metal rulezzz!
3. j/w czasem lubie sie na czarno przywdziać jak metal, szatan jakiś
4. pieprzyć system
5. a to różnie bywa, ale najczęściej to obojętnie
6. hmmm, ochyda!
7. Gratulacje za odwage i powodzenia
8. chyba niestety brak
9. bardzo mnie interesuje
10. j/w, mam dziewczyne...
11. nie, nie i jeszcze raz nie |
|
 |
von Bentschen
Alkus Tangens

|
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 07:46
|
|
|
1. Jak wyglądam to można sobie w Albumie zobaczyć.
2. Metal, Rock, Jazz, Chill-out
3. <skonfundowany> eee... powiedzmy, że byłem na dywaniku u dyrektora za różne takie...
4. Pantagruelizm
5. Jak najbardziej neutralny. Co się mam sam nad sobą zastanawiać, niech się inni męczą
6. Lubię poznawać otaczającą mnie rzeczywistość. Zwyczajnie jestem ciekawy świata.
7. Jak ktoś wierzy to jego problem. Ja tam na religię mogę co najwyżej bączka puścić.
8. Łoj! Będzie ciężko. Nie zwykłem gloryfikować ludzi. Ale niech będzie, że Isoroku Yamamoto.
9. Że tak powiem: "Shit happens".
10.
11. No co wy...? Jakie używki? Przecież alkohol i tabaka to tak dla zdrowotności... |
_________________ I'll answer my fears by the blow of my axe!!!
Kampf ist unser letzte Kamerad!!!
 |
|
|
|
 |
Hasiu
Ekspert Filozof Naczelny

|
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 13:31
|
|
|
1. Wygląd? Kiedyś długie włosy, teraz już krótkie, zwykle ubrany na czarno, ale bywa inny ubiór, koszulki ze śmiesznymi tekstami, czasem spodnie moro, zimą glany, a latem rzadko sandałki..
2. Muzyka.. Głownie Heavy Metal, Rock, ale tak poza tym to reszta odmian Metalu, trochę Punku.. Ogólnie muzyka gitarowa..
3. Zajawki? Od czasu do czasu lubię coś ugotować!
4. Filozofia Stoicka!
5. Eee..
6. Pozytywny, do puty, do póki nie zasłuży żeby dostać w ryj (tzn. czepia sie mnie cały czas, wiecznie mi dogaduje itp. Chyba zrozumiałe nie?)
7. Raczej obojętny, ale nie nastawiony negatywnie.. Każdy wyznaje i wierzy w to co zechce.. Ja osobiście jestem deistą, więc dla mnie to logiczne!
8. Mój wujek i jego znajomi.. Ale największy autorytet to mój brat, który szczęśliwie, ale z wysiłkiem dąży do osiągania sukcesów!
9. Lajf is brutal, end ful of zasadzkas, end samtajms kopas w dupas!
10. Stan wolny, ale chyba niedługo sie zmieni! Ale w miłość wierzę!
11. Staram się by były umiarkowane, a niektóre z nich wręcz minimalne, albo wykluczone, ale alkohol, kiedyś papierosy, książki i trochę komputera.. No i oczywiście sex! |
_________________ Jestem w trakcie robienia strony internetowej o alkoholach!xD Wszelka pomoc mile widziana!
portal - www.alkoholfan.yoyo.pl
forum - www.alkoholfan-forum.yoyo.pl |
|
|
|
 |
SandraEgzotic
Nowicjusz za słodka

|
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 14:31
|
|
|
1. Wygląd
Pokazałam już kilka moich zdjęć, więcej znajdziecie np. na gronie (tu ).
Mój wygląd jest bardzo mylący. Niepozorna, na pierwszy rzut oka normalna dziewczyna z dobrej szkoły, w rzeczywistości gałgan, kocmołuch, cham i alkoholik . Nie lubie monotonii ( również w modzie) dlatego najlepsze jest to co odjechane i niebanalne. Stawiam na oldschool.
2. Muzyka
Dzizaas, tu jest problem, bo slucham wszystkiego co mi w ucho wleci.
Wszystko zależy od mojego nastroju. Liczy się tekst i przesłanie utworu, tak więc szitowe teksty o miłości przyprawiają mnie o mdłości
3. Zajawki
Mieszkam w najbardziej niebezpiecznej dzielnicy Lublina, dzielnicy dresiarzy, hazardu i burdeli. Jednak czuję się tutaj bardzo dobrze, a zajawki z tutejszymi ludźmi są co tu dużo mówić... zajebiste. Wszystko sprowadza się do alkoholu, nie będę się wgłębiać w szczegóły . A tak poza tym, kręci mnie psychologia i wróżenie z ręki . Ostatnio odkryłam u siebie zdolności mediatorskie, które staram się z pełni wykorzystywać. Taka mała zajaweczka
4. Filozofia
Żyć prosto, bezproblemowo i przyjemnie. Co najważniejsz... nie żałować sobie
Taka moja filozofia.
Wiąże się z punktem wyżej.
Poznawanie nowych ludzi, to takie moje małe hobby. Sama jestem cholerykiem-melancholikiem, więc odpowiadają mi ludzie o podobnym charakterze.
Nie trawię za to flegmatyków i nudziarzy, z resztą się dogadam.
Nigdy się nad tym nie zastanawiałam.
8. Autorytety
Mój chłopak byl moim autorytetem, dopóki nie wpadł w sidła hazadru.
Obecnie- brak.
9. Śmierć
Boję się, a z drugiej strony nie mogę się doczekać.
10. Miłość
W chwili obecnej ślepo zakochana. Pkt.8 może wiele wyjaśnić.
11. Używki
Mam 2 spore uzależnienia. Pierwszym jest kolczykowanie ciała, ale to się da wyleczyć, a drugim alkohol. A tak okazyjnie to trawa i poppers. |
panie Władku |
|
|
|
 |
makowa_panienka
Specjalista Gibka i niewywrotna

|
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 15:53
|
|
|
Po pierwsze: co to jest "własna subkultura"? o_O To pojęcie wydaje mi się bardzo abstrakcyjne.
Po drugie: co ma na celu ten temat? |
_________________ Bujać to my, a nie nas, panowie szlachta.
 |
|
|
|
 |
SandraEgzotic
Nowicjusz za słodka

|
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 16:34
|
|
|
| makowa_panienka napisał/a: | Po pierwsze: co to jest "własna subkultura"? o_O To pojęcie wydaje mi się bardzo abstrakcyjne.
Po drugie: co ma na celu ten temat? |
po pierwsze: dla mnie to pojęcie jest bardzo zrozumiałe, jeżeli nie jestes sobie w stanie wyobrazic jak może wyglądac Twoja własna subkultura, poprostu się nie wypowiadaj.
po drugie: jestem tutaj nowa i Was nie znam. Myśle, że odpowiadając na te banalne pytania, moglibyśmy się troszkę lepiej poznać, jeżeli nie macie nic przeciwko.
Tematu sama nie wymyśliłam. Jestem stałą bywalczynią pewnego forum, na którym uznano ten temat za bardzo ambitny i ciekawy. Skoro tutaj sie nie przyjął, możecie go zamknąć. |
panie Władku |
|
|
|
 |
makowa_panienka
Specjalista Gibka i niewywrotna

|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 08:33
|
|
|
Po prostu pojęcie "własna subkultura" jest samo w sobie sprzeczne.
| wikipedia napisał/a: | | Subkultura (z łac. sub = 'pod' + kultura) - określa grupę społeczną i jej kulturę wyodrębnioną według jakiegoś kryterium np. zawodowego, etnicznego, religijnego, demograficznego itp. Subkultura jest segmentem kultury i nie podlega wartościowaniu na wyższą czy niższą. | Zatem jak może istnieć WŁASNA subkultura? |
_________________ Bujać to my, a nie nas, panowie szlachta.
 |
|
|
|
 |
Jabolowy Król
kipa masta

|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 09:58
|
|
|
Dajcie spokoj z jakimis glupimi sprzeczkami, Moze kolezanka Sandra(jak lubie te imie, patrz opis wina sandra egzotic;) ) zle to okreslila, ale chodzilo jej o to zebysmy sie jakos okreslili, opisali. Moim zdaniem ten temat jest bardzo ciekawy, jak pozniej bede mial wiecej czasu i i siebie opisze |
_________________ Dr rehabilitowany Alkohologii i Kiperstwa stosowanego |
|
|
|
 |
AgrosDrinker
Ekspert

|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 11:19
|
|
|
1. Wyglądem się zbytnio nie wyróżniam oprócz koszulek i glanów(zimą) nic nie zdradza moich preferencji muzycznych....
2.Słucham szeroko pojętego ROCKA głównie metalu, oczywiście wyłączając z tego: Nu, Gothic, i szwedzkich przebierańców
3. Lubie posłuchać muzyki. pograć na gicie i napić się winka.
4. Żyć tak aby niczego nie żałować.... niestety bardzo kiepsko mi się to udaje...
5.Nie na widzę siebie za lenistwo głównie no i jeszcze za parę innych rzeczy...
6. Raczej i do ludzi i do świata pozytywny ale wiele zależy od humoru bo jak mam zły to przeklinam wszystko...
7. Jestem wierzący chodzę do kościoła, nie ma co więcej pisać.
8. Raczej nie ma są idole ale autorytetów raczej nie mam.
9. Nie ma jej - dobrze, nadejdzie - drugie dobrze.
10. Nie stwierdzono
11. Tylko alkohol |
_________________ AgrosDrinker przypomina na ból głowy napij się wina!!!
NEVERMORE!!
http://www.youtube.com/watch?v=XxUm1hzYWCA |
|
|
|
 |
Moody
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 18:29
|
|
|
1.Wygląd
Długie włosy... Na nogach tampki, w zimne dni glany. Dżinsy. Koszula z nadrukiem...Paskami na koszuli też nie pogardze... W chlodniejsze dni skora.
2. Muzyka
Grunge. Głównie Grunge. Dobrym Rockiem czy Metalem nie pogardze. Punk też mi gra
3. Zajawki
Ke pa sa?
4. Filozofia
"Śmiejecie się ze mnie, ponieważ jestem inny, a ja smieję się z was, poniewaz wszyscy jesteście tacy sami."
"I hate myself and i want to die"
Precz z RoZHoFFymI POkeMoNamI. Reszta jest mi obojętna
Wieże w Boga, a do reszty nic nie mam...
8. Autorytety
Chyba brak
9. Śmierć
Przynajmniej nie umrę jako pierwszy.
10. Miłość
A co to takiego ?
11. Używki
Alkohol... Tabaka... A jak serduszko mnie nie pobolewa to i fajeczki. |
_________________ http://moodyland.act4trees.com/ ^^ |
|
|
|
 |
Jabolowy Król
kipa masta

|
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 19:28
|
|
|
1. Wygląd: jak wyglądam można zobaczyć w galerii forumowiczów, generalnie mam brązowe oczy i piwne oczy(chyba za dużo kasztelana...)
2.Muzyka:W tym punkcie zdecydowanie odstaje od reszty forumowiczów, poniewaz moje ulubione gatunki to elektronika i house. Choć przyznam , że ostanio polubiłem także rock(guano apes, godsmack, goo goo dolls, linkin park) a takze wegierska muzyke z lat 70 i 80 (omega, neoton familia)
3.Och, czego to ja nie lubie...
Kocham wino( te tanie i nie tylko ) uwielbiam dobrą muzyke, interesuje się psychologią(szczegolnie psychologia jednostki i zalotow ) lubie uprawiac sporty indywidualne(pływanie, siłownia, sztuki walki, a ostanio tażke wspinaczke ) Kocham kobiety, prawie tak bardzo jak moja ukochana Archeologie (w końcu nie wybralem tego kierunku z przypadku) interesuje sie bardzo wczesnym sredniowieczem(szczegolnie historia slowian i ludow koczowniczych), ach co by tu jeszcze powiedziec...lubie takze komiksy no i bym zapomnial o grach z serii Might and Magic...
4. Filozofia: wprawdzie jestem towarzyski, ale ponad wszystko kocham indywidualizm i niezaleznosc(czasem za bardzo). Jestem osobą która stara się optymistycznie podchodzic do swiata i wierzyc w swoje mozliwosci(precz z emo!). Kiedys myslem inaczej, bylem strasznie pesymistyczny, ale przez to czulem sie nieszczesliwy. Odkad nauczylem sie wierzyc w siebie,wlaczyc z przeciwnosciami i pokazywac siebie, co mam do powiedzienia, moje zycie stalo sie przepieknym miejscem z nieograniczonymi mozliwosciami Kocham dobra zabawe i luz(ale taki prawdziwy, a nie falszywy pseudo-luz ktory lansowany jest przez hiphopowcow-pozerow i innym "wiejsko-miejskich gangsta madafaków" ktorzy udaja takich bezstresowych, tak naprawde przejmuja sie wszytkich, wszystko biora na siebie i uzalaja sie nad soba, placzac do poduszki jak emo..)
Moje ulubone motto to: Jesli sie juz bawic, to na calego!
5.Stosunek do samego siebie: Objasniłem to w poprzednim punkcie. Generealnie staram się wierzyc w swoje mozliwosci, ale jednoczesnie podchodzic do siebie z dystansem(trzeba znac swe wady, a ja nie jestem wolny od nich). Tak, trzeba je znac, ale trzeba tez starac sie jakos je przezwyciezac i to tez czynie(choc z roznym skutkiem )
6. Stosunek do innych ludzi i świata: Troche objaśniłem to w punkcie 4. Generalnie jestem otwarty na ludzi i nowe znajomosci, jednak to nei oznacza ze nie trzeba byc ostroznym... Generalnie nie nawidzie pozerstwa i nadmiernego przechwalania sie(mozna czasem sie pochawlic, zeby zwiekszyc swoje mniemanie o sobie i nie wpadac kompleksy, co zreszta radza psycholodzy, jednakze nadmierne przechwalanie jest rownei szkodliwe dla tej osoby i strzasznie wkurzajace dla otoczenia)> Cenie takze skromnosc. A, jeszcze na koniec tego punktu dodam ze nie znosze PiSorów i innej holoty z LiSu.(nie znosze zasciankowych, zamkniety umyslow i hipokryzji)
7. Stosunek do religii: Wierze w ponadnaturalna moc tworcza. Nie uznaje instytucji stworzonych przez czlowieka(choc przynam ze idea kosciola jest interesujaca, ale kosciola jako WSPOLNOTY ludzi, a nie oragnizajci na wpol przestepczej...)
Najbardziej odpowiada mi wiara rodzimowierców(chwala Perunowi i Swarogowi!)
8.Autorytety: W dziedzinie wina i alkoholi, to bezkonkurencyjnie Holee i Mietek Żul (to nie zadna wazelina mistrzu, zasluzyles na to swoja wieloletnia dzialalnoscia ). A takz z innych dziedzin to zdecydowanie śp Marek Kotański i Jurek Owsiak( tak ten pedal-mason, ktory dziala na zlecenie zydo-komuny i okrada nasze ukochane radio i ojca prowadzacego z pieniedzy i poi nasze kochane dzieci alkoholem i narkotykami na tym szatanskim przystanku "łudstok" !!!:lol:) Oczywiscie zartuje. Szanuje ich bardzo za bezinteresowna pomoc jak niosa innym ludzia, zeby kazdy czlowiek mial chocby 1/10 z tego co oni, to nasz swiat by byl o wiele piekniejszym miejscem.
9. Religia: Hmm...wierze , że kazda zywa istota ma niesmiertelna dusze i ze duchy zmarlych moga odwiedzac nasz swiat. Bardzo mozliwa jest tez opcja reinkarnacji.
10.Miłość: Ech, nawet fajne uczucie, ale ostatnio nie zakochuje sie na powaznie(moze i to lepiej), generalnie jestem za bardzo zabawowy i nieprzewidywalny, zeby kobiety mogly wytrzymac przez dluzszy czas ze mna w stalych zwiazkach. Wole takie szybkie, ale bardzo zmyslowe romanse-przygody.
11.Używki: A jak myślicie ? No jasne, ze glownie alkohol(choc wcale nie w jakis duzch ilosciach i nie za czesto) zasem tez wciagam tabake i pale fajki(ale to bardziej okazjonalnie) |
_________________ Dr rehabilitowany Alkohologii i Kiperstwa stosowanego |
|
|
|
 |
|