Wina wino forum Wina wino forumForum winiarskieWina wino forum Wina wino forum

Użytkownik:   Hasło:
Powrót do portalu - Winka.net

Poprzedni temat «» Następny temat
Tworzenie stronki • SpamRoom

Czy współpraca z winka.net może być ciekawa?
Oczywiście!
50%
 50%  [ 1 ]
Wątpię..
0%
 0%  [ 0 ]
Róbta co chceta, nie interesuje mnie to..
50%
 50%  [ 1 ]
Głosowań: 2
Wszystkich Głosów: 2

Autor Wiadomość
Hasiu 
Ekspert
Filozof Naczelny

Wysłany: Sob Lip 19, 2008 14:16   
Tworzenie stronki

Ejo ludzie! Jak niektórzy gdzieś wyczytali pod moimi postami tworzę stronę internetową. Tak na marginesie o alkoholach (wszystkich). Wszystko idzie piknie jeno mam problem.. A raczej zapytanko.. Co zrobić, że jak wpiszę w googlach adres stronki, to żeby mi się moja pojawiła na liście i np jakieś hasła w stylu "alkohol" "wino" "wódka" itp.. Jako że programista ze mnie żaden, korzystam z yoyo.pl (kiedyś miałem tam stronkę ale tak do zabawy z kumplami także nie mam złych wspomnień) no i właśnie jak zrobić takie coś z czymś, żeby wychodziło.. Słyszałem o jakichś aliasach czy cuś.. Może holee będzie wiedział, w końcu od kilku lat prowadzisz winka.net co nie?

I druga sprawa.. Jak myślicie: czy powinienem nawiązać współpracę z winka.net? :razz: Bo ja myślę, że tak, pytanie co na to admin! :mrgreen:

Pozdrawiam!

PS. Adresu jeszcze nie podaję, bo jeszcze w zasadzie tam nic nie ma..

portal - www.alkoholfan.yoyo.pl
forum - www.alkoholfan-forum.yoyo.pl

Wojtas 
Ekspert
Mad Dog Killer

Wysłany: Sob Lip 19, 2008 15:57   

Nie wiem czy google samo nie indeksuje tych stron po jakimś czasie od ich powstania. Jak na stronie pojawią się wyrazy takie jak 'alkohol', 'wino' itp. to jak ktoś wpisze je w google to powinna wyskoczyć twoja strona. Tylko przed nią pojawią się te większe i częściej oglądane strony.

Hasiu 
Ekspert
Filozof Naczelny

Wysłany: Sob Lip 19, 2008 16:02   

Wiem, że pojawią się sławniejsze stronki, ale chodzi mi właśnie o samo to wyświetlenie się na googlach! :wink:

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 19:15   

Hasiu, proces wybijania strony jak najwyzej w naturalnych wynikach wyszukiwania nazywany jest pozycjonowaniem i jest to dosc zlozone i dlugotrwale zagadnienie. W skrocie polega to na jak najlepszej optymalizacji strony pod hasla na ktore chcemy aby nasza strona byla jak najwyzej (czyli m.in. nasycenie tymi slowami strony) oraz zdobywaniu jak najwiekszej ilosci linkow prowdzacych do naszej strony z odpowiednimi tytułami.

Ale to naprawde w wielkim skrocie.

A jezeli chbodzi o wspolprace to oczywiscie Hasiu, cos wymyslimy.

W razie jakis pytan to ja z checia pomoga, w koncu troche lat juz w tym robie.
No i w zdobyciu linkow rowniez moge pomoc w miare moich mozliwosci (wolnego czasu).

Pozdrawiam i zycze powodzenia.

Hasiu 
Ekspert
Filozof Naczelny

Wysłany: Sob Lip 19, 2008 19:52   

Dzięki wielkie! Google swoją drogą, ale chyba najważniejszy w tej branży jest prestiż co nie? Jednak tu kumpel coś komuś powie, tam coś przekaże dalej i sie ciągnie co nie? Zobaczymy co z tego będzie! :wink: I tak się domyślam, że jak miesięcznie moją stronkę zobaczą 3 osoby to będzie sukces, bo jednak stron o podobnej tematyce nie brakuje (już nie chodzi o spożywanie alkoholu, ale też o produkcję itd. a we wszystkich przypadkach słowa kluczowe są takie same).. Najbardziej zależy mi jak narazie na artykułach! Gdyby ktoś był tak zacny to chętnie przyjmę artykuły! Mogę zagwarantować, że na pewno się znajdą na stronie w prawie oryginalnej wersji (tzn. jeżeli będą błędy ortograficzne, stylistyczne i gramatyczne to je poprawię i tyle) z Waszym podpisem!

Pozdrawiam!

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 20:17   

Hasiu, najpierw uruchom strone, rozkrec ja a uzytkownicy sie znajda, o ile oczywiscie storna bedzie ciekawa.

I jeszcze dopowiem, ze yoyo to straszny syf. Radzilbym zainwestowac w domenke (nawet ta najtansza) i tani sewer. A jezeli darmowe to obczaj: ovh.org

Sam bym ci zasponsorowal miejsce na serwerze, ale niestety na moim koncie nie mozna utworzyc wiecej kont FTP.

Pozdrawiam

P.S. Daj adres na PW ;)

Hasiu 
Ekspert
Filozof Naczelny

Wysłany: Sob Lip 19, 2008 20:36   

Niestety na razie nie stać mnie na coś większego.. Ale kto wie, może kiedyś przeniosę stronę na domenkę! Adresu jeszcze nie podam, bo muszę coś tam nagryzmolić.. :razz: Ale spoko, jak tylko coś tam będzie zaraz zapodam!

PS. Stronka tak naprawdę jest od dzisiaj (jeszcze nikomu się nie chwaliłem adresem) a już mam 4 głosy w sondzie.. I to sondzie napisanej oryginalnie w oprogramowaniu :lol: Żeby ludzie tak szybko coś zczaili na necie?

Pozdrawiam!

[ Dodano: Nie Lip 20, 2008 20:09 ]
Dobra! Nie ma sensu przeciągać :razz: alkoholfan.yoyo.pl to adres! Zapraszam do rejestracji!

Pozdrawiam!

Ostatnio zmieniony przez Hasiu Sro Lip 23, 2008 15:17, w całości zmieniany 1 raz  

Wojtas 
Ekspert
Mad Dog Killer

Wysłany: Wto Lip 22, 2008 11:01   

Lepiej by było połączyć te wszystkie krótkie artykuły o kacu w jeden dłuższy. Takie rozdrabnianie sie nie ma sensu. Ogólnie strona wygląda nieźle, chociaż faktycznie prawie nic na niej nie ma na ta chwile.

holee 
Acid Drinker

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 06:00   

Hasiu, jak na jakis forach dajesz linka do swojego forum to dawaj je w postaci:

Kod:
[url=http://....]Tytuł strony na który chcesz byc wysoko z Goole[/url]

czyli np.:

Kod:
[url=http://www.alkoholfan.yoyo.pl]Alkohol[/url]
.

Jest to dosc wazne. Podobnie zrob w stopce na tym forum.

Hasiu 
Ekspert
Filozof Naczelny

Wysłany: Sro Lip 23, 2008 15:16   

O dzięki wielkie za pomoc holee! :mrgreen:

Na razie ciężko się rusza, albo powoli coś z tego wychodzi..

Pozdrawiam! :wink:

[ Dodano: Pon Lip 28, 2008 11:30 ]
W związku z tym, że mam problem z portalem zapraszam jak narazie tylko do udziału w forum pod adres www.alkoholfan-forum.yoyo.pl

PS. Faktycznie te yoyo.pl coś jest nie teges.. Chyba przeniosę na innego hosta!

Odpowiedz do tematu