|
Dzban grzany Lwowski • Recenzje win |
| Autor |
Wiadomość |
LifesFun
Nowicjusz rock star legend

|
Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 17:33 Dzban grzany Lwowski
|
|
|
Aż mnie zdziwiło, że na tak zacnej stronie, gdzie są opisane wszystkie gatunki Dzbanów (nawet te, których nie miałam przyjemności skonsumować) nie ma tego jednego jednego - grzanego lwowskiego.
Na początek może mała metryka:
-Dzban Grzany Lwowski
-Ostrowin (of corz)
-Cholera wie, pewnie jak wszystkie Dzbanki
-5,50 w sklepie Żabka na osiedlu Millenium w Gliwicach
-Żabka
Według producenta:
Wino owocowe, czerwone, z dodatkiem przypraw korzennych, doskonałe do przygotowywania grzańca. Nowatorskie opakowanie sprawia, iż można podgrzewać w kuchence mikrofalowej.
Powiem szczerze (aż wstyd), że podgrzewanego nie piłam, gdyż nie było warunków, aczkolwiek pierwszy raz spotykam się z tanim winiaczem do robienia grzańca XD Mogę jednak określić jego smak w temperaturze pokojowej.
Trunek został spożyty o barbarzyńskiej porze 11:30 rano ^^ Co raczej nie zmieniło jego walorów smakowych (chociaż kto wie). Był również poprzedzony Dzbanem Porzeczkowym, a po nim został spożyty Dzban Leśny (jak mix to mix).
Ale do sedna.
Otwarcie, nalewanie - wszystko jak w każdym innym Dzbanie. Kolor czerwony, nieco ciemniejszy od barwy Leśnego (który jest taki różowy jakby). Wącham. No korzeniami to to może i trochę zajeżdża, ale bardziej kwachem, da się jednak wytrzymać. Degustacja. Na początku jest taki słodko-gorzki, a potem to trochę pali w gardzioło. Mi szczerze mówiąc smakował średnio i po jakimś czasie miałam dość. W zimie na pewno sprawdzimy jego walory w postaci grzańca. Póki co daję 6/10, ponieważ jego bracia - Porzeczkowy i Leśny biją go, niestety, na głowę.
A tutaj, o, etykieta - http://www.ostrowin.com.p...z_lwowoskie.jpg |
|
|
|
 |
Hasiu
Ekspert Filozof Naczelny

|
|
|
|
 |
LifesFun

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 05:38
|
|
|
| no tak, z tych dzbanków, które piłam ten był najgorszy jak dotąd. a piłeś podgrzanego? ja słyszałam, że taki jest dużo lepszy. |
|
|
|
 |
Hasiu
Ekspert Filozof Naczelny

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 12:52
|
|
|
Właśnie chyba nikt nie pił na tym forum podgrzanego Dzbana.. Kiedyś może spróbuję, jak się przełamię bo to co mnie spotkało przy zwykłym to była porażka.. Fuuuj... |
_________________ Jestem w trakcie robienia strony internetowej o alkoholach!xD Wszelka pomoc mile widziana!
portal - www.alkoholfan.yoyo.pl
forum - www.alkoholfan-forum.yoyo.pl |
|
|
|
 |
LifesFun

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 15:46
|
|
|
nie no, według mnie dało się przeżyć. nie było aż tak źle. ale gdybym miała wybór, to tego na pewno bym nie wybrała |
|
|
|
 |
celtyk87
Ekspert

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 17:04
|
|
|
| Ja poluje na tego dzbana ale nigdzie go nie można kupić, muszę czekać do zimy,może wtedy go przywiozą. |
_________________ Życie jest za krótkie żeby pić marne wina |
|
|
|
 |
Wojtas
Ekspert Mad Dog Killer

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 19:09
|
|
|
| Niemożliwością jest, żeby w żabce nie było. Chyba, że chamy wszystko już wykupiły to trza czekać na nową partie. |
_________________ W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste... |
|
|
|
 |
Hasiu
Ekspert Filozof Naczelny

|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 19:34
|
|
|
Ja sie jakoś już chyba nie przemogę na Grzanego Dzbana, bo jak tylko skosztowałem to mnie cofnęło.. O mało co nie puściłem pawia, ale na szczęście nie.. Nie wiem czemu.. Ale mimo to nie kupie już tego.. |
_________________ Jestem w trakcie robienia strony internetowej o alkoholach!xD Wszelka pomoc mile widziana!
portal - www.alkoholfan.yoyo.pl
forum - www.alkoholfan-forum.yoyo.pl |
|
|
|
 |
Lord Zul
Zaawansowany

|
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 17:15
|
|
|
Ja na razie w ogóle nie pilem dzbana... zadnego, i to w tym czasie wypatrzylem go w pewnym sklepie jak brak totalny kasy ma Na razie usepilem od znajomych 1,90 ale to chyba za malo |
_________________ "Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył Cię, za szyjke mocno schwyć i napij się! JABOL PUNK!" KSU
.................................
Konieec, kolejny będziesz Ty
Kolejna będziesz Ty, Kolejni będziecie Wy,
Jabolowe ofiary. |
| Ostatnio zmieniony przez holee Nie Wrz 30, 2007 08:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
holee
Acid Drinker

|
Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 08:58
|
|
|
| Lord Zul napisał/a: | | Ja na razie w ogole nie pilem dzbana... zadnego, |
Normalnie ewenement na skale swiatowa Ja mysle Lordzie,z e czxas najwyzszy okazac skruche i obiecac poprawe.
Pozdrawiam |
_________________ I'm in love with rock 'n' roll, satisfies my soul
 |
|
|
|
 |
Lord Zul
Zaawansowany

|
Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 09:56
|
|
|
w moim miescie malo dzbanow, jak juz to w zabce. A killerka to sie w prawie kazdym monopolowym znajdzie |
_________________ "Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył Cię, za szyjke mocno schwyć i napij się! JABOL PUNK!" KSU
.................................
Konieec, kolejny będziesz Ty
Kolejna będziesz Ty, Kolejni będziecie Wy,
Jabolowe ofiary. |
|
|
|
 |
celtyk87
Ekspert

|
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 10:07
|
|
|
| Piłem wczoraj tego dzbana niestety na zimno, ma dobry słodki smak,czuć cynamon, moc 11procent, cena 5zł |
_________________ Życie jest za krótkie żeby pić marne wina |
|
|
|
 |
krzyś
Nowicjusz

|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 21:25
|
|
|
przepraszam za odgrzewanie starych wątków...
ale je grzańce będe bronił....piłem zimnego i ciepłego...gorącego 69stC
i jak dla mnie bomba...
cena w sklepie lux 4,90pln wcześniej miał inne opakowanie takie białe z małą okrągłą naklejką... smakował tak samo:D
może popełniacie błąd i pijecie zimnego z kubeczków? |
|
|
|
 |
eandil
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 01:29
|
|
|
Popieram zdanie poprzednika i zdecydowanie mam bardzo pozytywną opinię o tym dzbanie.
Pierwszy raz piłem go zimnego tzn normalnego i naprawdę nam smakował. Nawet bez przypraw byłby ekstra a przyprawy dodają mu tylko smaczku, który jak na tanie wino jest przedni
tak mi zasmakował, że w ciągu paru dni pobiegłem do sklepu (nie żabki) kupiłem ostatniego z dostępnych i po podgrzaniu w mikrofalówce moja dobra opinia o nim tylko się polepszyła. Naprawdę nie było wielkiej różnicy pomiędzy nim a np. grzańcem galicyjskim czy jakimś innym grzanym winem. Przykład: zaniosłem kubek podgrzanego dzbana jakiejś dziewczynie, która akurat była w mieszkaniu a raczej nie gustuje w takich trunkach, niepowiedziałem co to jest i bardzo jej smakowało |
|
|
|
 |
|