Wina wino forum Wina wino forumForum winiarskieWina wino forum Wina wino forum
Użytkownik:   Hasło:
Powrót do portalu - Winka.net

Poprzedni temat «» Następny temat
Mustak • Recenzje win
Autor Wiadomość
ADAŚ
Nowicjusz

Wysłany: Sob Cze 02, 2007 18:48   
Mustak

wlasnie wrocilem z michalowic nieopodal szklarskiej gdzie mialem okazje skosztowac tegoz trunku.
W sklepie polecil mi go sprzedawca slowami MUSTANG to jest kon a to jest mustak, w tym momencie zobligowalem sie zaplacic 3.30.
Po degustacji pierwsze co rzuca sie na usta to to iz posmak siarki jest praktycznie zniwelowany do zera za to mamy ciekawy smaczek przypominajacy cukierki dumle.
Winka to wchodzi nieziemsko, zostawia przy tym rowniez niezla czape a co dziwne rano nie odczuwamy zbytnio jakis uciazliwych skutkow ubocznych.

A wiec jesli czujecie sie prawdziwymi kowbojami to degustujcie mustaka :D
Ostatnio zmieniony przez holee Pią Cze 12, 2009 19:13, w całości zmieniany 2 razy  

Grazy 
Ekspert

Wysłany: Sob Cze 02, 2007 18:55   

a mi to tak średnio smakuje, za tą samą cene dostane jak dla mnie o piekło lepsze Kici Kici :twisted:

von Bentschen 
Alkus Tangens

Wysłany: Sob Cze 02, 2007 19:56   

Ach... Mustak... Tyle wspomnień... wino uważam za dobre, a niestety ostatnimi czasy wyroby Vinkonu smakują mi mniej. U mnie niestety kosztuje około 4 zł i co gorsza jest wypierane przez Vinkońskie nalewki.

Runis
Nowicjusz

Wysłany: Pon Cze 04, 2007 20:28   

A więc tak, mustak ... najlepsze winko, najbardziej u nas popularne, onegdaj ten zacny trunek chodził po 3.10, teraz 3.40 (a po wejściu do uni alkohole miały stanieć :/), z kaucją za butelkę wychodzi 4.10 (70 groszy). Smak dobry, słodki, choć ostatnio trochę za bardzo wali siarkę, choć zależy jeszcze gdzie się zakupi. Spożywam winko w miarę regualrnie, jego niska cena pozwala się nałupać za 10,60 (9,80 jak weźmiemy ostatniego na miejscu). To jest tak, kupujemy 2 mustaki, udajemy się w miejsce ustronne, obalamy, oddajemy butelki i kupujemy trzeciego, po 3 mustakch bania jest (przynajmniej w moim przypadku) spora, choć znam osobą która kiedyś wyżłopała 6, choć potem spała dłuższy czas :D

Korek 
Nowicjusz
Salapmajster

Wysłany: Pon Sty 26, 2009 21:48   

Ostatnio kiedy miałem okazję kosztować Mustaka nie wszedł jakoś wyśmienicie,wręcz trochę mnie cofnęło... Piliśmy wtedy równolegle,ja Mustaka a kumpel białego patyka,patyk uratował sytuację...Generalnie nie lubię tego wina.

pablobrd 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Sty 27, 2009 12:45   

Jeśli ktoś chce poczuc troche burżuazji, udaje się do sklepu monopolowego zakupuje mustaka za 4,10 i kupuje sobie soku kaktusowego z tymbarka (drozszy niz wino).
Rozlewamy w kubeczku pól na pół ( jesli ktos chce moze nalac wiecej mustaka).
Drin jest nieziemski, powiedziałbym najlepszy.
POLECEM gorąco. !

Bejb 
Ekspert

Wysłany: Pon Lut 02, 2009 16:43   

Piłem, ale smaku nie pamiętam.
Poprzysięgliśmy z kolegą wypić po 4 mustaki na łeb, a potem wracać na czworakach (po jednym to bym na jednej nodze wracał :P ).

jacobbs 
Nowicjusz
Jabolowa ofiara

Wysłany: Nie Mar 08, 2009 21:40   

Pierwszy raz Mustaka dorwałem w Karpaczu. Etykietka przyciągnęła to trzeba było spróbować. Pomijam fakt, że ten "winopodobny napój owocowy biały" ma kolor brązowo-czerwony. Smak? Takimi niezidentyfikowanymi owocami, nie potrafię tego opisać + jakieś karmelowe cukierki. Słodkie całkiem, siarą nie wali, wchodzi dobrze. Ostatnio u mnie w mieście znalazłem. To był szok normalnie :D

P.S. Nazwa Mustaka nie pochodzi raczej od Mustanga tylko od wina Muskat. Takie z wyższej półki.
I napij się
Jabol punk!

ilenear
Nowicjusz

Wysłany: Pon Mar 09, 2009 23:26   

jacobbs, ale na etykiecie masz konika, więc może twórcom chodziło o połączenie jednego i drugiego. Swoją drogą miałem przyjemność spożyć niedawno wymienione wino i musze przeznać, że niczego sobie. Za jedną butelke tego trunku zapłaciłem 4,6 zł. I zdziwił mnie fakt, że dostałem 85 gr kiedy odniosłem butelki. Znaczy wyszło 85 gr za butelke. To normalna cena czy sprzedawczyni się pomyliła?

jacobbs 
Nowicjusz
Jabolowa ofiara

Wysłany: Wto Mar 10, 2009 13:58   

Ja kupiłem za 3,40 + 60 groszy kaucja w Karpaczu. Na dniach obczaję za ile u mnie można to dostać.
I napij się
Jabol punk!

ilenear
Nowicjusz

Wysłany: Pią Mar 13, 2009 22:21   

ostatnio znowu dostałem 85 gr więc o pomyłce mowy być nie może ;)

celtyk87 
Specjalista

Ostrzeżeń:
 1/5/8
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 14:42   

Znalazłem fajna fotkę dotycząca tego wina http://img221.imageshack....dsc00001pk7.jpg

ilenear
Nowicjusz

Wysłany: Sro Mar 18, 2009 17:40   

Jakoś tak ładnie wyglądają te wina. Może to przez tło jakie tworzy geba tego gościa ;)

Bardock 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Cze 06, 2009 23:14   

U mnie to winko kosztuje 3,35 zł, czyli jest tanie, nie ma chuja. ;D Smak jest w porządku, tylko zostaje kijowy posmak. Ale i tak wolę ze dwa Mustaki, niż, powiedzmy, pięć piw...

Odpowiedz do tematu